6 tanács, amely nélkül nem boldogul (2. rész)

A mai cikkben még 4 tanácsot említünk meg, amelyek segíthetnének önnek a fogadásban.

Ne fogadjon el tippeket

Ezzel határozottan nem azt szeretném állítani, hogy a a tippjeinek ne keressen inspirációt. Éppen ellenkezőleg. Én is gyakran megvitatom a tippeket a külömböző elemzésekben itt, vagy bárhol az interneten. Ha azonban rátalálok egy érdekes tippre, azért magam is rendesen felülvizsgálom. Ez azt jelenti, hogy megismerkedek az adott fogadási lehetőséggel, és megítélem,  hogy megéri-e. A lényeg az, hogy az interneten tanácsot kapni akár kitől lehet. De csak néhányan közülük érik meg a dolgot. És minden névtelennek elhinni, aki nem is engedi meg benézni a tippjei történelmébe, ez meglehetősen nem jó dolog. A vak bizalom nem kifizetődő, nem nézve arra, hogy ha vakon bízik és nem lesz sikeres, végül a vak bizalmát megbánja. És ez nem kellemes dolog.   Jómagam ezt a hibát elkövettem néhányszor egymás után. Utoljára nemrégen, amikor a barátomra halgattam. Ast állította, hogy Radwanska győzelme Davis ellen a versenyen Eastbourneben tuti tipp. Éppen egy stratégiát próbálgatok, így ezt is megpróbáltam…és az eredmény? Davis 2:0 győzött, tehát pech. Kétszer is pech, hogy most ezt szemrehányom magamnak.

Ha tippeket fogad el, egy külön számlát rendezzen erre

Ha valahol az interneten igazán rátalál a tippek jó forrására és ezeket felül szeretné vizsgálni, akkor azt javaslom, hogy erre külön fogadási számlát nyisson. Ezzel a móddal nem rontja el a saját fogadási stratégiáját és ezen túlmenően hosszú távon viszonylag könnyen ellenőrizheti, hogy az elfogadott tippek nyereségesek, vagy sem.

Tartja be a rendszert

Nyáron, amikor kevesebb a fogadási lehetőség néhány sportra, mint a labdarúgás, vagy a jégkorong, egy kis fogadási felülvizsgálatot végeztem. És találtam egy igazán meglepő dolgot. A legnagyobb problémám a fegyelmezetlenségem. Miként nyilvánul ez? Nem tartom be a rendszert. A gyakorlatban tehát azt mondom, hogy minden fogadásra 2,00 szorzóval 1200 Ft.- fohadok, míg minden fogadásra 3,00 szorzóval már csak 600 Ft.-ot, és a fogadásra 4,00 vagy még magasabb szorzóval már csak  360 Ft.-ot. Néhány napig ezt így csinálom, és egyszerre csak bejön egy 4,00 szorzó, és én 1200 Ft.- fogadok rá vagy azért, hogy teljesen elfeletkezek a rendszeremről, vagy ami még rosszabb, ezt a rendszert tudatossan elkerülöm valami kifogással – például, ez egy tuti tipp, ezt nem hagyhatom csak úgy. Merem állítani, hogy a rendszer a fogadásban sokkal fontosabb, mint maguk a fogadási tippek. Ha jó rendszere van, akkor képes legyőzni minden helyzetet, amelyekben nem volt sikeres. Ha ellenkezőleg jo tippjei voltak, és ha hiányzik önnek egy ugyes rendszer, végül szintén nullán végezhet. Szóval ennyi.

További igazság az, hogy ha valaha litalál egy rendszert, akkor tudatban kell lenni vele, hogy ennek valami oka volt. És ha ezt kerülni fogja, csak saját magának okoz kárt. Ezt nem csak önnek mondom, hanem magamnak is. Talán legközelebb ez segít nekem.

És még egy dolog

Soha, de soha ne fogadjon el csak úgy tanácsot. A fogadás ugyanis egy olyan specifikus ágazat, hogy a végső fogadási stratégiáját úgy is leginkább sajám magának kell majd megteremteni. És mindezt a próba/hiba rendszerrel. Akkor tehát sok szerencsét!