EURO 2020: Luxemburg – Litvánia, Március 22

Labdarúgás, péntek,  2019 Március 22, EURO 2020, 20:45

A B csoportban két outszaider találkozik,  Luxemburg és Litvánia. A luxemburgiak nemrégen szégyennel vereséget szenvedtek a Nemzetek Ligáján Fehéroroszországgal 0:2, ezért is van mit javítani, mivel lebukni egy ilyan minőségű ellenféllel otthon nem egészen szokásos dolog. Merem mondani, hogy a fehéroroszok nem győztek volna, ha nem játszott volna Alexander Hleba, aki visszatért a nemzeti csapathoz. Luxemburg határozottan nem tartozik az olyan csapatok közé, amelyeknek problémái lennének a gólszerzéssel. Ezt a tényt az eredményei is támogatják. A Nemzetek Ligáján 11 gólt szereztek oszesen és a baráti találkozókban sem nem tevékenykedtek rosszul, amelyekben máltát, vagy grúziát verték meg. Ahol azonban Luxemburgnak jelentős hiányai vannak, az elsősorban a védelme. Mindenekelőtt, csak is a védelmének koszönhetik, hogy az utolsó 4 párbajból csak egyetlen párbajban győztek. Ezt bizonyította a baráti találkozója Ausztriával is, tőle 4 gólt kaptak.

Az ellenfelük litvánia, neki sem állnak rendelkezésére jó minőségű védő játékosok. Ezt bizonyítják az utolsó párbajai is, hiszen már 6 alkalommal egymás után Litvánia vereséget szenvedett. Gyakran osztálykülömbséggel, mint például az utolsó párbqajában Szerbiában, ahol magas gólkülömbséggel veszítettek, 4:1. Sokkal jobban nem végezetk az előző párbajukban sem Románia stadionján, ahol 3:0 vereséget szenvedtek. Litvánia jelenleg a balti országok közötta leggyengébb csapattal rendelkezik, amikor Éstország sokkol az utolsó eredményeivel. Litvánia eredményei egy kicsit félrevezetőek, mert nehéz ellenfelei voltak és 2018-ban kétszer annyi párbajtban játszottak, mint a jelenlegi házigazda, így talán jobb összhangban lehetnének.

Mivel Luxemburg legkönnyebb ellenfeléről van szó a selejtezőn, kötelességük otthon győzni. Azonnak ez után Ukrajnát fogadják otthon, és ez már egészen más minőségű mérkőzés lesz, ez az ellenfele valószínűleg megfosztja az összes pontjaitól. A csoportjában még ott van Portugália és Szerbia. Így ez a két ellenfél jelölt az utolsó két helyre a csoportban. A csapat otthon tud játszani, így talán a győzelmet is tippelhetném, de biztosítom a döntetlent.

A  mi tippünk: Luxemburg győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,67