A bajnoknők tornája

A tenisz szezon vége itt van és vele az idei évfolyam egész csúcspontja. A Singapuri bajnoknők tornája kínálja a harcokat a legjobb teniszezőnők között az idén. Közöttük van a cseh képviselőnő Karolína Plíšková. Lecseréli így a honfitársát Petra Kvitovát, aki ezeken a tornákon rendszeresen részt vett a múlt évfolyamokban.

Serena Williams hiányzása mellett a torna legbagyobb favoritja a német Kerber. De ahogyan már többször is bebizonyította a női tenisz, itt semmi sem nem egyértelmű. Bár a német teniszezőnőnek kiváló éve volt és néhány tornát megnyert, az évfolyam végén bekövetkezhet a fáradság az igényes programból. Talán szintén a nyomás, amelyet Kerber most érez a rajongók oldaláról és a médiáktól egyaránt valamivel nagyobb, mint amelyre korábban meg volt szokva. És ki tudja? Talán Karolina Plišková is meglephet, aki a bajnoknők tornáján először indul, és éppen  ő lesz az, aki majd unnepeli a címet. Nem szabad elfeletkezni a többi játékosnőről sem, mint például a kiváló román Halep.

A piros csoport

Általában azt feltételezik, hogy éppen a piros csoportból jelenik meg később a torna győztese. A már említett Kerberen és Halepen kívül itt van a szlovák Cibulková is, aki szintén egy kiváló évet élt át és lassan vissza jut a volt formájába, azután szintén  Madison Keys. Éppen ennek a játékosnőnek a stílusa fizethetne Cibulkovára, mert az amerikai teniszezőnő meg van szokva támadni és így az ellenfelét nyomás alá juttatni. Sokan úgy vélik, hogy ez a fiatal játékosnő a torna fekete lova, és ezen túlmenően a győzelmére nagyon csábító szorzó van kiírva, amelyet például a Bwin fogadóiroda kínál. Amikor már szóba került, hogy a verseny favoritja a német Kerber, nem szabad elfeletkezni arról, hogy a román Haleppel negatív 3:4 mérleglése van az egymásközti párbajokban. Ezen túlmenően Halep már képes volt egy ellenfélt a versenyen megverni (amikor a cikk volt írva Halep szettekre 2:0 verte meg Keyst).

A fehér csoport

A fehér csoport látszólag gyengébb, mint a piros, de azért itt is kiváló teniszezőnők vannak itt. Elsőnek a cseh karolina Plíškovát kell megemlíteni, aki a kiváló szezon után először néz  a bajnoknők tornájára is. És az esélyei tovább jutni a csoportjából határozottan nem kicsik. A játék támadó stílusa problémákat jelenthetne mint a lengyel Radwanskának, úgy szintén Svetlana Kuznetsovának, aki az utolsó pillanatban harcolta át magát a versenyre és megjelenhetne itt a fáradság az orosz játékosnőnél az utolsó hetekből, amikor egy csomó nagyon igényes párbajt játszott. A negyedik teniszezőnő ebben a csoportban asztán a spanyol Mugurza. A formája az utolsó hetekből azonban nagyon gyenge, ugyanis az utolsó öt versenyen, amelyeken részt vett, csak két párbajt egymás után volt képes megnyerni. Igen, kétszer ugyan bejutott a negyeddöntőbe, de egy játékostól, aki a világranglistán a hatodik helyen van mégis csak többet várnak. Meglássuk tehát, hogyan fog az egész torna fejlődni, és hogyan boldogul a premierjén Karolina Plíšková., akinek, persze, sok sikert kívánunk. A fogadásnál a bajnoknők tornájára emellett a fogadók kihasználhatják a tapasztalataikat a sorozatból a fogadásokról a grandslam versenyekre.

 

A bajnoknők tornája 5.00/5 (100.00%) 1 vote