A Bajnokok Ligája alaprészének a fele mögöttünk van

Úgy, mint az Európai ligában, a híresebb testvére is, a Bajnokok ligája, már a feléhez ért a csoport fázisban. Hogyan boldohulnak a favoritok, és melyik csapatok maradnak az elvárások mögött? Erre nézünk a mai cikkben

A legnagyobb favoritok

Az egyértelmű favorit szerepébe már az évfolyam kezdete előtt Barcelona volt jelölve. És a katalán klub eddig megfelel az előfeltételeknek. A csoportok fázisán keresztül úgy megy, mint kés a vajon, és eddig még egy pontot sem veszített el 13:1 gólaránnyal. A teljes össeomlás után, amelyet Celtic-nek ajándékozott és a szoros győzelme után Monchengladbachban Barcelona boldogult Manchester City-vel is, amelyet az idei évfolyamban a volt edzője vezeti, Pep Guardiola. Általában tehát feltételezhető, hogy a katalánok szuverén módon tovább lépnek. A tovább jutás várható Barcelona legnagyobb riválisánál is, ez Real Madrid csapata. Ez ugyan már veszített pontokat, konkrétan a párbajban Dortmund-al, mégis a ne tovább jutó pozicióra kellemes mégy pont előnye van. Itt alapvetően tehát csak azt lesz csakeldöntve, hogy éppen Real, vagy Dortmund jut tovább az első helyről. Erre a lehetőségre fogadhat például a Bwin fogadóirodánál.

Eddig az elvárások mögött

Kissé az elváráok mögött marad a már említett Manchester City. Ez ugyan tartja magának a tovább lépő második helyet, de az előnye a tolakodó Monchengladbachra minimális. A tény, hogy City idegenben kettőt a három párbajból már lejátszottak, demégis a dontetlen Celtic-el a rajongóit kellemetlenül meglepte. Az elvárások mögött marad eddig a hagyományos klub Oroszordzágból, CSKA Moszkva. Sőt, ez a csoportjában az utolsó, és mégy egy párbajt sem nem nyert meg. Meglássuk tehát, hogyan boldogul tovább ez a hagyományos klub. Ugyanis elsősorban hazai körnezetben szokott CSKA nagyon erős lenni, bár a szorzók sokszor nem ezt mutatják, amit a fogadók gyorsan kihasználhatnak, például a fogadással a gólszerzőre is.

Kellemes meglepetés

Ebben a részben nem lehet ne megemlíteni a tavalyi meglepő bajnokot az angol ligán, Leicester City-t.  Ez ugyan a hazai bajnokságon kínlódik és csak a táblázat közepén található, a Bajnokok Ligáján ragyog, és a csoportját áttekintéssel vezeti. Emellett nem veszített még egy pontot sem, és kiváló a gólaránya, 5:0. Bár általánosságban közismert, hogy Atletico Madrid egyike a legerősebb klubokból Európában, az egyértelmű favorit posztjára nem lehet őt eddig jegyezni. De ez nagyon gyorsan megváltozhat, mivel Atletico problémák nélkül megy át a csoport fázison, ahol még egy pontot sem veszített, sőt, hazai pályán megverte Bayern Münchent is.

 

A Bajnokok Ligája alaprészének a fele mögöttünk van 5.00/5 (100.00%) 1 vote