A tengerentúli NBA előszezon előrejelzései

Nehány kevés nap múlva kezdődik a tengerentúli NBA új évfolyama, tehát a legjobb kosárlabda ligája a világon. Képesek lesznek a clevelandi Cavaliers megvédeni a tavalyi címet, vagy vissza veszi a trónt Steph Curry csoportja? És mi a helyzet a többi csapattal, ők is beleszólnak a harcokba a bajnoki posztért?

A tavalyi évfolyam néhány történetet is kínált, amelyek a rajongókat a képernyők elé ültették, és nem engedték el őket onnan egészen az utolsó pillanatik.  Egyiket a történelmi torténetből már az alap részben megírták Golden State Warriors játékosai, akik leküzdték  a legendás Jordan körüli csapat régi rekordját és az alap részen átrepültek 73 győzelem és csak 9 vereség mérleglésével. Nagyon hosszú ideig azt állították, hogy Chicago volt rekordja 72-10 felülmulhatatlan, a tavalyi év megmutatta, hogy ez nem így van. Mint azt is megmutatta, hogy Cleveland nincsen elátkozva. LeBron James Cavaliers csapatát egészen az óhajtott címhez kísérte, amikor egy kiváló döntő sorozatban képes volt Cleveland megváltoztatni a mérkőzésekre 1:3 állapotot. Ugyanazt tudta bizonyítani Golden State a konferencia döntőjében a kiválóan játszó Oklahoma ellen.

Éppen Oklahoma és Golden State voltak a legtöbször emlegetett csapatok az új szezon kezdete előtt, Kevin Durant szupersztár átlépése miatt a Golden State csapatába.  Az átlépés, amelyet talán csak a váratlanságával és nagyságával James átlépésével lehet összehasonlítani Miami Heat-be néhány éve, ugyan Warriors néhány játékosába került, élen a kiváló Andrew Boguttal, de a tűzereje ennek ellenére hihetetlen. A csapatban az idei évben a kozepén éppen Durant van, azután Curry és a kiváló lövész messziről Thompson. Mint X-faktor  a tapasztalt Andre Iguodala szolgálhat. Ezért nem kétséges, hogy a tavalyi döntő vesztes az idei év verseny egyértelmű legnagyobb favoritja. Ha a csapat helyesen összeszokik, nagyon nehéz lesz őt megállítani.

Golden State döntő ellenfele a múlt évből Cleveland nem hozott semmi nagy nevet. A csapat lényegében változatlan maradt és továbra is LeBron James és Kyrie Irving teljesítményeire fog támaszkodni, akiknél ismét kihasználhatjuk a fogadásokat a pontok számára a párbajban. Egy másik csapat, amely beavatkozhatna a harcokba a címért, mint minden évben, San Antonio. De ez a nyáron a nagyon tapasztalt Tim Duncant veszítette el, aki visszavonult. Az egységet, amelyet Greg Popovich  vezet, nem érdemes soha sem alábecsülni. De Oklahomát sem nem lehet alábecsülni, aki ugyan elveszítette Kevin Durant, de még mindig a közepén Westbrook áll, akitől elvárják, hogy a csapatot a play-off-ba juttassa el.

Általában feltételezik tehát, hogy az idei év ismét Golden State párbaja lesz Clevelanddal. Warriors a nyáron jelentősen erősített és biztosan vissza akarják majd szerezni a trónt a bajnokok számára. A címvédőtől tehát várható lesz a langyosabb alap rész a teljesítmény fokozásával, mint ahogyan ez  tavaly volt. Hogy valaki más is beavatkozna a harcokba a bajnoki címért a fogadóirodák kiírt szorzói szerint sem nagyon nem számít senki.

 

A tengerentúli NBA előszezon előrejelzései 5.00/5 (100.00%) 1 vote