Fogadás a kosárdobóra az NBA-ben

Bár a szezon a tengerentúli NBA-ben lassan a végéhez közeledik, nézzük meg, milyen mutatókat szükséges ellenőrizni a fogadásnál a pontok számára egy konkrét kosárdobónál ebben a versenyben.

A legtöbb fogadóirodánál nagyon szolíd kínálat szokott lenni a kosárlabda NBA-nál. Ma öszpontosítani fogunk a konkrét kosárdobókra és a lövészeti teljesítményeikre az adott párbajban, tehát nemcsak csupán a kosárlabda csapatok párbajaira. Bizonyára tudni kell, hogy a határ, amelyet a fogadóirodák kínálnak, töbnyire az adott játékos szezon átlag teljesítményeitől bonyolódik le. Tehát ha az adott kosárdobó húsz lejátszott párbaj után 19,5 pontja van átlagban egy párbajra, a határ is éppen ilyen lesz, tehát 19,5 pont. Bead húszat, vagy többet, vagy marad az átlagja alatt, és csak 19  pontja lesz, vagy kevesebb?

A határok kiírása a szezon átlag szerint a fogadóirodák könnyebbé teszik a munkájukat. És éppen ezt kell kihasználni. Először is meg kell tudni, hogy egy az adott játékosnak milyen beosztása van a csapatban. Tagja az alap ötösnek, vagy csak a kispadról indul? Továbbá fontos, hány percet tölt a pályán átlagban, ami nagyon könnyen nyomonkövethető a verseny hivatalos honlapján. De vigyázat, nem elég figyelni csak az átlag időt a pályán, mivel az átlag hányszor félrevezető lehet. A szezon elején a nagyon megterhelt játékosok az év folyamán az alacsony teljesítményeiért kevesebb időt kaphat, és ezt csak a csupasz átlagból csak nehezen olvasható ki. Ezért szükséges tehát ránézni az időre a pályán az utolsó párbajokban, és hogy ezekben az időkben nincsenek e jelentős ingadozások.

Egy másik jelző, amelyet nagyon gyakran alábecsülnek, vagy teljesen figyelmen kívül hagynak,  az ellenfél ereje és minősége. Elsősorban tehát a minősége, a védekezés tevékenység szempontjából. Még egy nagy kosárdobó és csapat vezető is kínlódhat egy tökéletes védelemmel szemben. Ezen felül, ha acsapat sztárjára fogad, ne feledje, hogy az ellenfél védelme öszpontosít rá, és a lehető legjobb  védőit veti be. Ilyenkor ajánlatos fogadni inkább az under-re, ha a játékos pont határára gondolunk. Ebben a tekintetben nagyon csábító szorzókat kínál pékdául az Unibet.

Az utolsó, de határozottan nem kevésbé fontos nézőpont az, hány pontot dobott a játékos az előző párbajokban. Ha a csapat fő arca és sztárjáról van szó, aki az utolsó párbajokban elmaradt a várakozásoktól és néhányszor egymás után kevesebbet dobott, mint a szezoni átlaga, nagyon valószinű, hogy ez a sorozat a végéhez közeledik. Akár például Steph Curry, LeBron James vagy Kevin Durantról van szó, ezek a játékosok, és egyaránt a csapatok sztárjai, nem szokásos náluk, hogy hosszú távon kiesései lennének. Ha például nekik néhány párbajuk nem sikerül, és az átlaguk alatt maradnak, ideális alkalom az over fogadásra.

Fogadás a kosárdobóra az NBA-ben 5.00/5 (100.00%) 1 vote