Az időjárás hatása a fogadásra

Bet365 Croatia

Bizonyára töbször Önnél előfordult, hogy az Önnel fogadott párbajt elégé befolyásolta az időjárás. Valami, amivel sajnos nem tehetünk semmit. Éppen azért ezt a látszólag jelentéktelen szempontot is szem előtt kellene tartani, amikor létrehozzuk a szelvényt.

Az időjárásnak a legnagyobb hatása  már hagyományosan a labdarúgásra van. Az esővel áztatott pálya sokkal gyorsabb, a labda gyorsabban csúszik és így a támadó egységek javára játszik. Nemegyszer láttuk a kapus óriási hibáját, aki nem tudta fékezni a gyors labdát az átázott gyepen és így egy potya gólt kapott. Azonban ügyelni kell arra, hogy milyen mértékben esik. Ha egy nagyon sűrű és intenzív esőről van szó, a pálya túl átízik és ez ellemező tulajdonosságokkal rendelkezik majd, mint az első esetben. Tehát a labda a tócsákban  váratlanul megáll és a lehetőségek a kombinációkra és támadó focira minimálisak lesznek. Ebben az esetben érvényes, hogy ilyen párbajokban nem esik túl sok gól.

Az időjárás hatása elkerülhetetlen a teniszben is. Ott ugyan az esőben nem játszanak, de éppen ez lehet egy fontos szempont, amely dönt a győztesről. Időközben, amikor várakoznak, amíg eláll az eső, ugyanis a jelenleg veszítő játékos visszatérhet mint mentális, úgy fizikai jólléthez, aki erőket szed össze a következő fordulathoz. Ha a játékos mögött igényes program áll a korábbi fordulókból és nyilvány frissebb ellenfél elé áll, az eső ismét segíthet neki az erők merítéséhez, míg az ellenfelét visszafogja az eufóriától. Az időjárás hatását tehát szükséges figyelni olyan sportoknál is, amelyekkel látszólag nincsen semmi összefüggése. Ezt ki lehet használni a fogadóirodáknál, amelyek erre a szempontra túl gyakran nem figyelnek.

A következő sport, ahol az időjárás gyakran hatással van a menetre és talán az összecsapás eredményére is, az amerikai futball. Hazánkban nem igen népszerű és fogadott, de mégis csak megjelenik a fogadóirodáknál. Itt például az erős szélnek lehet hatása, amely hátrányba hozza az egységeket, amelyek támaszkodnak a hosszú szétjátszásra. Az eső kombinálva a széllel ezen túlmenően minden bizonnyal befolyásolja a csapat kulcsfontosságú játékosa teljesítményét, quarterbackét, akinek problémái lehetnek a pontos passzokkal, amelyekre a csapatának szüksége van a győzelenhez. Az időjárás hatása tehát vitathatatlan és az elemzések létrehozásánál a fogadóknak ügyelni kell erre a gyakran elfelejtett aspektusra is.

 

Az időjárás hatása a fogadásra 5.00/5 (100.00%) 2 votes