EFL Cup: Tottenham – Chelsea, Január 08

Labdarúgás, kedd, 2019,  Január 08, Anglia, EFL Cup, 21:00

Ma este az angol Carabao Cup, másképen EFL Cup elődöntője játszódik, benne találkoznak Tottenham és Chelsea. Tottenham jelenleg a 3. helyen áll az angol Premier League versenyen, eddig 48 pontot szerzett 16 győzelemért, döntetlene nem volt, és 5 alkalommal szenvedett vereséget. A csapat gólaránya 46:21, ami azt jelenti, hogy átlagban 1 párbajban 3,2 gól esik, tehát több, mint 2 gólt tud szerezni a csapat és 1 gólt kap. Az utolsó Premier League párbajban jó fényben mutatkozott Tottenham legénysége Cardiff pályáján, ebből végül 0:3 győzelôem volt. Utoljára pedig az FA Kupán Tranmere stadionján játszott, ebből a házigazda nagy szégyene volt 0:7 végeredménnyel. Tottenham még kímélte a legnagyobb erősítéseit, Harry Kane például csak a 75. percben ugrott a pályára. Ennek ellenére tudott még gólt is szerezni.

Chelsea a Premier League versenyben a 4. helyen áll, azonnal Tottenham után és pontosan 4 ponttal marad le mögötte. Chelsea puskapora egy kicsit talán mint ha megnyirkosodott volna, mert a Premier League utolsó 3 találkozóján csak 3 gólt szereztek, mivel otthon az utolsó párbajában Southamptonnal csak 0:0 döntetlen volt a végeredmény. Ezután Chelsea igyekezett javítani a gólszerzési formáját az FA Kupán, ahol Nottingham Forrest csapatának állt szembe, Blues megbírkózott ezzel a párbajjal, amikor végül 2:0 eredménnyel győzött. Ez volt az utolsó találkozója Fabregas számára, aki az első félidőben nem szerzett gólt büntetőrúgásból. Azonban két alkalommal volt sikeres Morata, ami nagyon jó hít Chelsea rajongói számára. Chelsea mostanában nem kap sok gólt, de már régen nem állt a csapat ilyen erős ellenféllel szemben. Utoljára két gólt olyan csapatoktól kaptak, mint MOL Vidi, Wolves, Derby, Manchester United.

Chelsea egy kicsit talán lazított a gólokkal, de mivel Morata kétszer is sikeres volt, az önbizalma talán emelkedni fog a csapatnak. Hazard pihent az FA Kupán, most teljes erővel játszhat. Annak ellenére, hogy Chelsea nem a legjobb formájában van, így is büszkélkedhet a pálya erős közepével, ahol Kanté és Jorginho dominálnak.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,62

 

Rate this post