Európa Liga Preview: Olympiakos-Osmanlispor

Az Európa Liga play-off következő párbajában az Olympiakos és a török Osmanlispor közötti összecsapása lesz. Legalább is a szorzók szerint, amelyeket a fogadóirodák kiírtak, a favorit a görög egység lesz, de a pályán ez egészen másképen nézhet ki.

Olympiakos

A görög klub a selejtezőbe egy nagy adag szerencsével is harcolta át magát. A csoportjában a második helyen végzett, de csak egy góllal és jobb kölcsönös párbajjal a harmadik Young Boys előtt. Továbbá, csak hét szerzett gól azt jelentheti, hogy a támadásban Olympiakos-nak problémái lehetnek. Hazai versenyen azonban korlátlan király. A táblázatot szuverén módon vezeti, ami előny különösen azért, hogy teljesen koncentrálhat az Európa Liga selejtezőjére anélkül, hogy aggódjon, hogy a hazai versenyen elkési a vonatot. De míg a hazai versenyen nem túl nagy a konkurrenciájuk, az európai színen ez másképen van, azért talámn enyhe meglepetés, hogy Olympiakos továbbjutására a fogadóirodák olyan alacsony szorzót írtak ki.

Osmanlispor

A török egység uralta az egészen nehéz L csoportot, ahol a spanyol Villarealon kívül még Steaua Bukarest és Zürich voltak. Tíz szerzett gól a csoportban ilyen erős ellenfelekkel azt jelenti, hogy Osmanlispor preferálja a támadás lényegű játékot. A hazai verseny, lehet hogy éppen az öszpontosítás miatt az Európa Ligára, már ez nem olyan nagy dicsőség. Osmanlispor a táblázat közepén van a már egészen jelentős vesztességgel az elhelyezkedésre, amely bebiztosítaná az európai kupákat a jövő évre és feltételezhető tehát, hogy az egység  továbbá is a sikerekre és továbbjutásra öszpontosít az európa Ligában, inkább, mint a vesztesség minimalizására a hazai versenyen.

Összefoglalás

Bár a szorzókban ez nem úgy néz ki, várható, hopgy kiegyenlített dupla párbaj várható, amelyben biztosan nem lenne olyan meglepetés, ha éppen a török egység jutna tovább. Ez teljes mértékben öszpontosíthat  az Európa Ligára. Az egyetlen negatív dolog, amely ellenük szól, a tapasztalatok az európai szintéren, ebben a tekintetben határozottan Olympiakos áll jobban.

 

Európa Liga Preview: Olympiakos-Osmanlispor 5.00/5 (100.00%) 1 vote