Fogadás a teniszre hendikeppel

A  tenisz a fogadók számára sok lehetőséget kínál, amelyekre fogadni lehet. Nem kivételesek a párbajok sem, amelyekben az egyértelmű favorit egy olyan játékossal találkozik, aki képességei sokkal alacsonyabb szinten vannak. A hagyományos fogadásnál a párbaj győztesére csak nehezen lehetne találni értéket olyan alacsony szorzóval. Azonban ezt a problémát megoldják a fogadások a hendikeppel.

A fogadások hendikeppel egy virtuális előnyt adnak a gyengébbnek, és hátrányt az erősebb játékosnak, hogy az esélyük sikeresnek lenni kiegyenlítődjön. Ezzel a cselekezettel a favoritra emelkedik a szorzó, és ezen túlmenően megkapjuk az annyira szukséges értéket. Hogyan működik ez? Nézzük ezt a példát egy párbajon, amelyben egymással szemben lépnek az angol Andy Murray és a francia De Schepper. A brit teniszező volt ebben a párbajban az egyértelmű favorit és a győzelmére a párbajban 1,06 értékű szorzó volt kiírva. Tehát ha az ember ezer forintot fogadott volna Murrayra, csupán hatvan forintot nyerhetett volna.

Ugyanakkor a hendikep is ki volt írva, amely öt game volt. Ez azt jelenti, hogy a gamek teljes száma, amelyet a brit teniszező megnyer, legalább hat game-vel több lesz, mint az ellenfelénél. Természetesen akkor, ha a hendikepet Murrayra fogadjuk. A párbaj eredménye várható volt. A Wimbledon, és az olimpiai játékok  győztese győzött, 6:2, 6:2 arányban. Ha osszeszámoljuk a két játékos győztes game-eit, megállapítjuk, hogy az arány 12 a 4-hez. Nyolc game külömbsége tehát kényelmesen fedezi a hendikepet Murrayra, mert a fogadásnál a hendikepre arra volt szükségünk, hogy legalább hat game-vel győzzön. Így egy párbajból a hagyományos győzelemre, ahol a szorzó csupán 1,06 volt, a hendikeppes fogadásnak köszönhetően csináltunk egy párbajt  1,85 szorzóval, és nyertünk.

Hasonlóan működhet ez a másik oldalról is. Ha a hendikep a gyengébb játékosra túlszárnyalt, fogadhatunk az outsiderre. A feljebb említett példán ez azt jelentené, hogyarra fogadnánk, hogy De Schepper nem veszít  több, mint öt game-vel. Ahogyan már meg volt írva, a francia jelentősen vereséget szenvedett, így a hendikepes fogadás rá nem lenne nyerő. Ehez legalább 6:3, 6:4 eredményre lenne szükségünk, ami nem következett be. De sokszor a hendikeppek az outsiderre rosszul vannak beálítva, és a virtuális előny, amelyet a fogadóiroda ad nekik, túl nagy. A favoritnak nem kell, hogy sikeres legyen, sőt, elveszítheti a szettet is, és a hendikep a gyengébb játékosra kényelmesen fedve lesz.  A hendikeppes fogadások ott adják az értéket, ahol a hagyományos fogadások ezt veszítik, ezért a fogadók soraiban nagyon népszerűek és gyakran sikeresek, ha ezt alapos elemzések előzik. Jó minőségű szorzókat a hendikeppes fogadásokra a Bet365 fogadóiroda kínál.

 

Fogadás a teniszre hendikeppel 5.00/5 (100.00%) 2 votes