Hogyan működnek az amerikai szorzók

Talán már valaha észrevette, hogy Amerikában, vagy például az Egyesült Királyságban a szorzók egészen másképen vannak kiírva, mint a mi hazánkban. Ha érteni akarja az amerikai szorzókat és tudni hogyan működnek és mint ábrázolnak, folytassa az olvasást. Ez a cikk sok mindent elmagyaráz.

Az amerikai szorzók egy olyan formátumban vannak kiírva, amely lényegében megadja a nyeremény összegét a fogadott 100 forint  összeg tekintetéből (illetve dollárok). Két fajta amerikai szorzót ismerünk. Pozitív és negatív.  A pozitív szorzók +100, +150, +750 stb. formátumban vannak kiírva. Ha a szorzó pozitív, akkor elárulja, milyen osszegű pénzt nyer, ha 100 forintot fogad, ha a fogadása győztes lesz. A 100 forint fogadásnál +150 szorzóval 150 forintot nyer és ehez az eredeti 100 forint tét, tehát egészében 250 forint. A +150 szorzó megfelel a mi 2,50 szorzónknak.

A negatív szorzók -100, -150, -750, stb.  formátumban vannak kiírva. Ha a szorzó negatív, azt közli, hogy mennyi pénzt szükséges fogadni, hogy 100 forintot nyerjen.Ha tehát például a -150 szorzóra fog fogadni, hogy 100 forintot nyerjen, akkor a szelvényre 150 forint tétet kell fogadni. Végül is.  Bár a formátum az amerikai szorzók kiírására honfitársainknak teljesen ismeretlen, egy aránylag logikus kifejezési módról van szó a nyeremény kifejezésére. A fogadásoknál az amerikai szorzókkal tehát a tét szintjén kell gondolkodni. Amerikai fogadóirodákba, illetve olyan fogadóirodákba, ahol amerikai szorzókat kínálnak, nem olyan egyszerű bejutni az érvényes törvények megsértése nélkül, mégis azt gondolom, hogy jó, ha a fogadók ismerik ezt a módszert is. Ugyanis ezekből alakultak ki az úgynevezett spread fogadások, erről talán valamikor a jövőben írunk bővebben.

Meg kell még jegyeznem, hogy minden sikeres fogadás alapja az értékek megértése. Ez kulcsfontosságú a fogadásban, ha európai, ha amerikai módszerekkel vannak kifejezve a szorzók. Ezt az elvet az oldalainkon folyamatosan ismételjük. Csak abban a pillanatban, amikor képesek vagyunk érzékelni a külömbséget a kedvező és kedvezőtlen szorzók között, csak akkor vagyunk képesek fogadással pénzt keresni.

 

Hogyan működnek az amerikai szorzók 5.00/5 (100.00%) 1 vote