Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (1. rész)

Ha valaha is hallotta, hogy a profi fogadó munkája egy teljes munkaidős állás, akkor tudja meg, hogy ez valóban így van. A mi mini-sorozatunkban bemutatjuk önöknek, hogy miből áll össze egy klasszikus sportesemény elemzése, amelyre fogadni akarunk.

A statisztika

Minden elemzés statisztikával kellene elkezdeni. Azonban nem csak a szokásos, tehát csak a megtekintés arra, hogy hanyadik a csapat a táblázatban, amelyre fogadni akarunk és hogy hogyan boldogul az ellenfele a táblázatban. A statisztika nagyon fontos és ezért komolyan kell venni. Amellett, hogy hogyan áll a táblázatban még szükséges megtudni azt is, hogy hogyan boldogulnak a csapatok hazai pályán és idegenben, de nem csupán a győzelmek és vereségek, hanem a megszerzett és beengedett gólokat is. Szintén fontosak a kölcsönös mérkőzések is, akár a néhány év öregek is, ezekből is lehet következtetni valamilyen képletet, amely segíthetne a fogadásnál.

Ha elemeztük  feljebb megemlített adatokat, sorra kerülnek a statisztikák az utolsó párbajokból, megszerzett és beengedett gólok, sárga lapok száma és így tovább. Az internetnek köszönhetően manapság nem probléma a statisztikákhoz jutni, mint a lövések a kapura, vagy a labda tartása (ha a labdarúgásról beszélünk), bár a párbajt akkor nem láttuk, a statisztikákból jó képet csinálhatunk magunknak, hogy hogyan zajlott le a mérkőzés.

A nyerő tippek a tökéletes elemzésen alapulnak és az első lépés a statisztika. Valaki számáral ehet hogy unalmas és fárasztó, de tudni kell, hogy nagyon fontos. A következő lépés a háttéri információk, ezekről a cikk következő részében írunk.

 

Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (1. rész) 5.00/5 (100.00%) 1 vote