Labdarúgás fogadás útmutató: A döntetlenek száma az európai ligákban a 2016/17 szezonban

A döntetlenekre kifizetődhet fogadni, de szükséges jól kiválasztani a megfelelő ligát.

Ha az európai labdarúgás fogadásával foglalkozik, akkor a fogadási szezonja éppen elakadt. Jelenleg csak három dolgot csinálhat – figyelheti az előkészületi párbajokat, esetleg a Bajnokok Ligája és az Európa Liga előfordulóit, elemezni az átlépéseket és a szezon-előtti spekulációkat, és természetesem, készülni az új szezon veszélyeire. Mi is ebben a pontban találtuk magunkat, ezért belemélydtünk a külömböző felmérésekbe és ekőkészuletekbe, ahonnan már néhány hét múlva elrugadkozhatunk. Kulcs a külömböző stratégiákhoz természetesen a múlt szezon elemzése. Mire jöttünk rá?

Ebben a cikkben megmutatjuk a fontsságát a statisztikáknak a döntetlenekről az egyes európai bajnokságokon. Magát a táblázatot, azt hiszem, minden ügyesebb internet felhasználó ki tudja böngészni magának. Mivel a ligák napról napra nem változnak, ezeket ugródeszkaként lehet kihasználni néhány körre a szezon elején minden versenyben. Ugyanis a jelenlegi statisztikákat csak akkor lehet már használni, amikor elegendő adat van.

Hogyan tehát dolgozni a döntetlenek táblázatával?

A táblázatban látható, hogy a döntetlenek legnagyobb száma Európában a 2. olasz labdarúgó ligában, a 2. spanyol labdarúgó ligában és a 2. francia labdarúgó ligában van. A szorzók ezekben a ligákban legalább is a szezon elején nem nagyon külömböznek a szorzóktól más ligákban, tehát ha döntetlenekre fogad, éppen ezeket a ligákat kellene keresnie. Valószínüleg a legtöbb döntetlene a múlt szezonban Pisa csapatának volt (2. olasz labdarúgó liga). A döntetlenek száma a párbajokban ennél a csapatnál majdnem utolérte az 50%-ot. A tavaszi rész kezdetétől Pisa párbajaiban döntetlenre maximum csak a 4. párbajig vártunk. Ez a csapat ideális volt a fogadásra bizonyos fogadási rendszerek szerint (például Martingale). Másrészt ki lehet használni az alacsony számú döntetleneket is, például az ausztiai labdarúgó bajnokságon a dupla fogadáshoz ( fogadás 12, tehát a házigazda, vagy vendégek győzelmére).

A döntetlenek száma az európai ligákban – következtetés

A magas számú döntetlenekkel kéz a kézben megy rendszerint a gólok alacsony száma is, kevesebb, mint az átlag, de ez nem mindig szabály. Például a legnagyobb fehérorosz labdarúgó bajnokságon nagyon kevés gól esik (átlagban 2,03 gól egy párbajban), a dontetlenek száma ottnormális szinten van. Akárhogy is, becsuletes fogadónak dolgozni kell a döntetlenekkel, mivel ez az egyike a lehető eredményekből, amelyek aláíródnak a szorzókon és a párbajok fejlődésén.