Labdarúgás fogadás útmutató: A gólok száma az európai ligákban a 2016/17 szezonban

Most, nyáron, mi is többet foglalkozukn kölömböző stratégiákkal, elemzésekkel, teljes mértékben belemerültünk a külömböző felmérésekbe és előkészítésekbe, amelyekből már néhány hét múlva teljes erővel beleugrunk az új szezonba. Kulcs a külömböző stratégiákhoz, természetesen, a múlt szezon összefoglalása. És mire jöttünk rá?

Ebben a cikkben bemutatjuk az átlagos gólok száma statisztikáját az egyes európai ligákban. Ahogyan már ezt említettem az utolsó cikkemben, a statisztikák nem változnak napról napra és az új szezon néhány első korére érvényesek.  Úgy, mint a döntetlenek táblázatát, a gólok táblázatát sem nem mutatom be ezen az oldalon, hiszen a kedves olvasó elég ügyes arra, hogy bárhol ezt a statisztikai táblázatot megtalálja, weboldalak sokai ezzel foglalkoznak, ossze lehet ezeket hasonlítani és elemezni az eredményt. Magyarázzuk meg inkább, hogy hogyan dolgozni az átlag gólok száma táblízatával.

A gólok átlagos száma általánosságban egyetért az over/under számmal (1,5., 2,5., de a 3,5-el is) a külömböző ligákban, de kivételekre is rátalálhatunk. Néha ugyanis az átlagos gólok magas számára nem hat a támadó csapatok képviselete, mint inkább a nagy külömbségek a bajnokságon, ami miatt szélsőséges eredmények lehetségesek, mint például  10:0, stb. Egy ilyen liga nevezetesen az észt 1. liga. Ezen a bajnokságon ugyan valamivel magasabb az overek aránya, mint az átlagos labdarúgó bajnokságokon, de az átlag gólok száma és az overek összehasonlításával megállapítjuk, hogy valamivel kevesebb over van, mint más ligákban  kisebb átlaggal. Tehát a gólok átlag száma lehetnek, de nem feltétlenül, kapcsolatban az over/under számával. Vannak ligák, amelyekben magasabb az átlagos gólok száma, de alacsonyabb az overek száma (vagy azonos számú, mint a ligákban a gólok átlagos számával). Ez néha megtörténhet a kiegyensúlyzatlan ligákban, ahol például a TOP 3 csapategyértelműen uralkodik a bajnokság többi csapata felett. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapatok a legroszabb csapatoknak akár 10 gólt is beadhatnak egy párbajban. Ez a statisztikai eltérés. De a legtöbb esetben igazán a gólok száma egybe függ az overek számával.

A fogadásnál Бет 365 az over/under-re a gólok számát inkább csak tájékoztató jellegűnek kellene venni. Sokkal fontosabbak a statisztikák aránya az over/under 1,5.,2,5., és 3,5 gólra az egyes bajnokságokon.

source: