Ligue 1 : Rennes – Lyon, Március 29

Labdarúgás, péntek, 2019,  Március 15, Franciaország, Ligue 1, 20:45

Haggyuk most egy kicsit a selejtezőket az EURo-ra pihenni, ismét a labdarúgás világában az egyes országok bajnokságai léptek a napfényre, pénteken este a francia Ligue 1 versenyét Rennes és Lyon csapatai párbajával kezdik. Rennes határozottan nem azokhoz a csapatokhoz tartotik, amelyeknek problémái lennének gólt szerezni. Ezt megerősíti az a tény is, hogy az utolsó párbajaiban mint a hazai bajnokságon, úgy az Európa Liga versenyén is például Betis ellen hazai pályán 3 gólt is szereztek. Azonos számú gólt szereztek Spanyolországban is a nyolcaddöntőben az erős Arsenallal. A támadásuk minőségéről Caen is meggyőződhetett az utolsó előtti hazai bajnoki körben, amely Rennes stadionján 3:1 eredménnyel szenvedett vereséget. Nem csoda tehát, hogy Rennes az utolsó 10 párbajából 8 ellenfelének tudott gólt rúgni. Egészében tehát az idei évadban már 39 gólt szerzett, ami egyáltalán nem rossz mérleg. A rend kedvéért még néhány statisztikai adat, tehát 8. hely a táblázatban, 41 pont 28 párbajban 11-8-9 a mérlege és 39:36 a gólaránya, mögötte Nice áll azonos pontszámmal, de 1 párbajjal többet játszott.

Az ellenfele Lyon, ennek a csapatnak sem nem probléma a gólszerzés, csak az utolsó 5 párbajbanöszesen 14 gólt szerzett, ami átlagban 3 gól 1 párbajra. Utoljára Montpellier csapatát verte meg 3:2 eredménnyel. De a csapatnak van gyengéje, ez a védelme.Az utolsó 10 párbajban Lyon csak 1 alkalommal nem kapott gólt, minden más párbajban kapott gólt, és határozottan nem csak 1 gólról volt szó minden esetben. Például a Bajnokok Ligája utolsó párbajában Barcelona ellen Lyon 5 gólt kapott, a végeredmény 5:1 volt. Össze29 párbajban 53 pontot szerzett 15 győzelemért és 8 döntetlenért, 6 vereséget szenvedett, a gólaránya 50:35. Előtte Lille áll 57 ponttal, tehát 4 pont a külömbség a két csapat között.

Összefoglalva, a két csapat tud gólokat szerezni, de be is enged jó néhányat, a védelem nem az erős oldala egyik csapatnál sem, egészen biztosan legalább 2 gólt láthatunk a párbajban, de én azt hiszem, hogy a fogadás, hogy mindkét csapat gólt szerez szintén megfontolni való.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,62