OTP Bank Liga 6. köre: Ferencváros – Haladás, augusztus 17

Labdarúgás, csütörtök 2017  Augusztus 17, Magyarország, OTP Bank Liga, 18:00

Csütörtökön játszák Budapesten a Groupama Arénában  az NB 1 hatodik kör keretében a párbajt Ferencváros és Haladás között. Mindkét csapat a táblázatelső felében van. De valahogyan az idén nem nagyon tudnak rástartolni. A vendégekmél ez számomra nem olyan nagy meglepetés, mert már az előkészület sem volt nagyon sikeres és a bajnokásog ez a csapat csak Debrecent és Balmazujvarost volt képes megverni. A többi három párbajban Haladás nem szerzett egy gólt sem. Hovéddel 2:0 arányban kapott ki, DVTK tól 3:0 és Pakssal 2:0 vereséget szenvedett. Ferencváros számláján eddig csak 1 ponttal van több, mint Honvéd számláján világít, de eddig még nem szenvedett vereséget. Ez persze egy egészen más csésze kávé. Ferencvárosnak nagyon nagy problémája van győzni. De most talán már ennek is itt az ideje. Haladás eddig nem mutat minőséget, mint például tavaly. Ellentétben Ferencváros biztosan jobban akar majd elhelyezkedni, tavaly ugyanis ez a csapat csak a 4. helyen volt. Az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben 4 alkalommal Ferencváros győzött, csütörtökön ez lesz az ötödik a hatból.

Még egy kis statisztika. Ferencváros a hatodik helyen van 7 ponttal 5 párbajból 9:4 gólaránnyal. Eddig vereség nélkül van, de már 4 a döntetlenei száma. Egy alkalommal a győzelmet is megízlelte. Haladás szintén 5 párbajban 6 pontot szerzett, döntetlene nincsen, de van két győzelme és három veresége. A gólaránya 4:8. Otthon Ferencváros 3 párbajt játszott, , ezekben 5 pontot szerzett két döntetlenért és 1 győzelemért, otthoni gólaránya 7:2. Így otthon a harmadik legjobb csapat. Nem is szükséges elmondani, hogy idegenben Haladás a 12. helyen van, itt nem szerzett egy pontot sem, egy gólt sem, két párbajban két vereséget szenvedett 0:4 gólaránnyal.

Szerintem elégé egyértelmű ez a párbaj, nem hiszem, hogy most a bukik tévednének, amikor Ferencvárost jelölték kiemelt csapatnak. Annál jobban, hogy Haladás nem bír felkelni a nyári szünet álmából, idegenben nagyon pocsék teljesítményeket kínált eddig. Sok szerencsét a fogadásban.

A  mi tippünk: Ferencváros győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,55

 

OTP Bank Liga 6. köre: Ferencváros – Haladás, augusztus 17 5.00/5 (100.00%) 1 vote