Premier League 20. köre: Brighton – Everton, December 29

Labdarúgás, szombat, 2018  December 29, Anglia, Premier League, 16:00

Everton az angol Premier League táblázatának a jobbik felében mozog, és egészen megérdemelten. Ugyan az utolsó néhány mérkőzésük nem sikerült, de ezek Liverpoollal 0:1, Manchester Cityvel 1:3 és Tottenhammal 2:6 vereségek voltak, tehát a klub legjobbaival. Az utolsó körben Toffies Burnley stadionjára utaztak, és itt végül egy kiváló teljesítményt mutattak, mivel 5:1 győzelmet szereztek. A csapatban sok ismert nevet is találhatunk és jó minőségű játékost is, mint Richarlison, Walcott, Zouma, Mina, Digne, Bernard, Gomes, vagy Sigurdsson. Everton kádere nagyon jó minőségű és az idén már Chelsea vel is döntetlent szerzett. A fontos az, hogy olyan minőségű csapatokkal, mint Brighton, egyszerűen nem szenvednek vereségeket. A történelemben Brightonnal még egy alkalommal sem nem szenvedtek vereséget és az idén már otthon megverte az ellenfelét 3:1 eredménnyel, teljesen megérdemelten. Még egy kicsi statisztika, 19 párbajban 27 pontot szereztek 7-6-6 mérleggel és 31:29 gólaránnyal. Ez a 8. helyre elég, azonos pontszáma van még watfordnak a 9. helyen.

Brighton kellemetlen ellenfél, de határozottan nem nagyon jó minőségű. Az utolsó körben ugyan meglepően megfosztották Arsenalt a pontjaitól 1:1 döntetlenért, de azelőtt Bournemouthvel vereséget szenvedtek, mint Chelsea és Burnley-vel si. A csapat nem szerez túl sok gólt, inkább a védelemre öszpontosít. A játékosaiból érdemes lenne kiemelni Murray-t, Knockaert-et, vagy Montoyát, de összességben Everton jobb minőségű csapat. Brighton azért otthon tud megkínozni csapatokat, igen kellemetlen lesz ez az ellenfél Everton számára, de szerintem Everton pontokkal távozik haza és így bizonyítani fogja a minőségét a múlt párbajból.

Fogadni tehát arra fogok, hogy Everton nem szenved vereséget, olletve a győzelmére döntetlen nélkül. De csábító a fogadás a gólok számára is, mivel Everton az utolsó párbajaiban egészen sok gólt adott és kapott. Az utolsó 3 eredményei 2:6, 1:3 és 2:2, ez öszesen 16 gól 3 párbajban, ami 5,3 gól egy párbajra átlagban. És Brighton párbajaiban is van gól bőven, az utolsó 8 párbajából csak 1 alkalommal nem esett több, mint 1,5 gól. Tessék választani!

A  mi tippünk: Everton győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 888 fogadóirodánál 1,57

 

Rate this post