Premier League 23. köre: Huddersfield – Manchester City, Január 20

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Január 20, Anglia, Premier League, 14:30

Manchester City ismét olyan formában van, ahogyan a múlt években ezt megszoktuk. Erősen tolakodik az első Liverpoolra. A külömbség már csak 4 pont és minden vesztesség a remények végét jelentheti. Ha a táblázatot nézzük, City majdnem 60 gólt szerzett 22 találkozóban, 17 gólt kapott, ami szintén nem kevés. Lehetséges, hogy egy véletlen gólt ebben a párbajban is kaphat. De minden esetre, City jó neki indult, elsősorban a Kupa versenyekben, képes volt megverni Liverpoolt is, vagy a veszélyes Wolves csapatát 3:0, ezért igazán érdekes harcot láthatunk a harconban a bajnoki címért. City komolyan gondolja a cím megvédését, és ehez a célhoz semmi mást nem engedhet meg magának, csak a győzelmet. Citizens tehát rövid szünet után z ünnepek között ismét vissza tértek a győzelmek hullámára, a Kupákban 7:0 eredménnyel Rotterhamot lőtték szét és 9:0 eredménnyel Burtont és az utolsó bajnoki körben otthon tekintéllyel Wolves csapatát.

Huddersfield egyértelműen a bajnokság leggyengébb csapata, 4 hazai vereség az átlagon alatti csapatokkal, csoda lenne, ha nem esnének ki a Premier League versenyéből. A minőségét olyan klubokkal hasonlíthatnánk össze, amelyekkel City az utolsó 14 napban játszott a Kupákban. Ezeket szó szerint megsemmisített a támadó jellegű játékával és két párbajban hihetetlen 16 gólt szerzett. Huddersfield a táblázatban az utolsó 20. helyen áll, 22 kör után csak 11 pontot tudtak szerezni. A  legközelebbi csapatra, amelyet nem fenyegeti a kiesés, már 8 pont hiánya van, ami úgy látszik, jelenleg megoldhatatlan probléma. Az egész évad folyamán eddig csak 2 párbajban győztek, és paradox módon otthon még rosszabbul játszanak, mint idegenben. Otthon a mérlege tragikus 1 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség, a gólaránya itt 5:16 és otthon 5 pontot szereztek.

Természetes, hogy ebben a párbajban mindenki City győzelmére fogadna, ezért is a bukmékerek olyan oddsokat írtak ki, hogy nem éri meg erre a lehetőségre fogadni, bár majdnem kockázatmentes ez a fogadás. Inkább a gólok számára fogadjunk, ahol az oddsok már tisztességes szintet érnek el.

A  mi tippünk: legalább 2,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a 888 fogadóirodánál 1,50

 

Premier League 23. köre: Huddersfield – Manchester City, Január 20 5.00/5 (100.00%) 1 vote