Premier League 29. köre: Tottenham – Arsenal London, Március 02

Labdarúgás, szombat, 2019,  Március 02, Anglia, Premier League, 13:30

Még néhány bajnoki körrel korábban úgy nézett ki a helyzet, hogy Tottenham veszélyezheti a legerősebb két csapatot is az angol bajnokságon, Liverpoolt és Manchester Cityt. De 2 vereség után az utolsó 2 körben végül Tottenham aggódhat még a Bajnokok Ligájaért is. Igen, ez így van, Tottenham, előnye a 4. Arsenallal szemben 4 pont, de egy ponttal kevesebb van még Manchester Unitednek és Chelsea semnem adta fel a harcokat. Ez ugyan már 7 pontot veszít, de 1 párbajjal kevesebbet játszott. Most Tottenham Arsenallal otthon játszik, és tekintettel a feljebb leírottakkal, ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, ha nem az eddigi legfontosabb, amely a jelenlegi helyzetet egy micsit világossábbá tehetné. Tottenhama bajnokságon nehéz helyzetben van, mivela Bajnoko Ligáján tovább juthatna, mert otthon 3:0 győzelmet szerzettDortmund ellen. Otthon pedig a maradó 10 párbajban nehéz csapatok várják. Még Liverpoolban játszanak,majd Manchester City stadionján.

Arsenalt a góljaikkal 4 kiváló játékosa húzza előre, ezek Aubameyang, Lacazette, Mchitarjan és Özil, ezek véletlen módon mindegyikük hozzájárult az utolsó párbajukban otthon Bournemouth ellen, amely 5:1 győzelemmel végződött. Arsenal párbajaiban a legtöbb gól esik az összes bajnoki csapat közül, hiszen 28 párbajában 98 gól esett. Ebből egy nagyon szép átlag jön ki, ez 3,5 gól egy párbajra. És éppen az utolsó bajnoki párbajai is erről tanúskodnak, itt az eredmények, 5 : 1, 2 : 1, 1 : 3, 2 : 1, öszesen 16 gól 4 párbajban. Például Tottenham utolsó bajnoki párbajai eredményei 0 : 2, 1 : 2, 3 : 1, 1 : 0, 2 : 1, 2 : 1, tehát 6 párbajbajból ötben legalább 2 gól esett. Arsenal gólaránya idegenben 25:26, tehát 51 gól 13 párbajban, ez átlagban 3,9 gól 1 párbajra.

Ebben a párbajban a győztes egyáltalán nemvilágos, ezért inkább a gólok számára fogadunk, tekintettel a két csapat góljaira, Tottenham oldalán talán Harry Kane fenyegeti az ellenfele kapuját a legjobban. Az utolsó kölcsönös bajnoki találkozó tavaly decemberben játszódott Arsenal stadionján, itt 4:2 győzelmet szerzett Arsenal. Mindkét csapat harcolni fog, támadni, ezért biztosan a gólokból nem lesz hiány.

A  mi tippünk: legalább 2,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a 888 fogadóirodánál 1,72

 

Premier League 29. köre: Tottenham – Arsenal London, Március 02 5.00/5 (100.00%) 1 vote