Serie A 21. köre: Parma – Spal, Január 27

Labdarúgás, vasárnap,  2018 Január 27, Olaszország, Serie A, 15:00

Az olasz Serie A vasárnapi kínálatából a párbaj látszik a legérdekesebbnek az újonc Parma és a tavalyi újonc Spal között. Parma a verseny újonca és a legénysége értéke 64 millió euró. A legismertebb játékosai közé tertozik a Napoliból vendég játékos Sepe kapus, Interből  a védők Bastoni és Dimarco és a tapasztalt kollégája Bruno Alves, középpályások Barilla, Kucka és Rigoni, támadók  Gervinho 6 góllal, Biabiany, vagy Inglese szintén 6 góolal. A táblázatban eddig a szép 9. helyen állnak 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 8 vereséggel, a gólarányuk 19:24. Hazai pályán a mérlege 3 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, itt a gólaránya 9:10. Az utolsó körben idegenben Udinesevel 2:1 győzelmet szerreztek.

Spal a bajnokságon csak a 2. szezont játsza, a kádere értéke 60 millió euró. A legismertebb játékosai közé tartoznak a kapusok Viviano, aki erősítés volt Sporting Lisabonból és Milinkovič-Savič, a védők Vicari, Bonifazi és Felipe, középpályások Valdifiori, Kurtič 4 góllal és Lazzari együtt a támadókkal Petagnával 6 góllal, Paschal 2 góllal és Antenussival. A táblázatban a 16. helyen állnak 4 győzelemmel, 6 döntetlennel és 10 vereséggel, a gólarányuk 16:28, öszesen 18 pontot szereztek. Idegenben a mérlege 2 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség. Itt 7 pontot szereztek, és a gólaránya 7:16. Ha ezt mind figyelembe vesszük, azt mondhatjuk, hogy Spal évadja nem sikeres. A formája az utolsó 5 párbajban 3 döntetlen és 2 vereség, egyetlen győzelme sem nem volt. Az utolsó körben Bolognával játszott döntetlent 1:1 eredménnyel. A csapat számára ez a párbaj esély volt feljebb kerülni, mert a jelenlegi Bologna még rosszabbul áll. De nem így történt.

Az első látásra egy kiegyensúlyozott ellenfelekről lehetne szó, de mégis van itt néhány tény, ami ezt ellenezi. Az első a hazai környezet előnye. És a második a csapatok jelenlegi formája. Parma utolsó 10 párbajából 4 győzelmet és 3 döntetlent szerzett, a vereségei a táblázat legjobb csapataival jöttek, Spal sokkal rosszabbul áll, ugyan az utolsó 10 meccsből 6 döntetlene volt, de 4 alkalommal szenvedett vereséget, és így a győzelmére már október óta várakozik.

A  mi tippünk: Parma  győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 888 fogadóirodánál 1,68

more on: www.uni-en.com

 

Serie A 21. köre: Parma – Spal, Január 27 5.00/5 (100.00%) 1 vote