Category Archives: Fogadás

Fogadás az NBA-ra az alaprész végén

A tengerentúli NBA alaprésze már régen a második felébe gurult és ezzel együtt változik sok csapat játéka. Az egységeknél, amelyekre már csak néhány párbaj vár ahoz, hogy bebiztosítják maguknak a részvételt ennek a versenynek a play-off-jában.

Az alaprész közeledő végével az NBA-ban változik a csapatok játéka is, amelyek még mindig igyekeznek a továbbjutásért a play-off-ba. Éppen az évfolyam ennek a részében hagynak a legnagyobb teret csapat sztárjainak, akik lejátszott átlag idejük a párbajban akár negyven perc is lehet. A tartallékjátékosok a háttérben vannak és a fő szó az alap ötösé, akik az egység vezetői. Éppen ez az ideális alkalom ahoz, hogyan kihasználni a hozott helyzetet és fogadni a pontok számára az egyes kosárdobóknál. A pontok határait a kosárdobóknál ugyanis a bukmékerek a szezon átlagai szerint határozzák meg, de annak köszönhetően, hogy a kulcsfontosságú játékosok sokkal több időt töltönek a pályán, sokkal nagyobb a valószinűség, hogy a szezoni átlagát rendszeresen túllépik.

Ebben a helyzetben sem szabad alábecsülni  más tényezőket. Például hogy milyen minőségű védelemmel szenbe áll az adott játékos, vagy ki fogja védeni az önnel kiválasztott kosárdobót. Itt vigyázni kell San Antonio Spurs-ra, akinek közepén Leonardo van, aki rendszeresen a legjobb védők közé tartozik a versenyen. Éppen ez a játékos védi általában az ellenfél legnagyobb sztárjait. Sőt, ahogyan már említve volt, hogy megéri over-t fogadni a pontok számára a játékosoknál, akik a csapat vezetői közé tartoznak, ennek ellentmondó hatásai is vannak, és ez az, hogy a tartallékjátékosoknak sokkal kevesebb tere van megtartani a szezon átlagát, úgy hogy ezeknél a játékosoknál megéri  fogadni alacsonyabb számú megszerzett pontra.

Még egy különlegesség függ össze az alaprész végével. Ugyanis arról dönt, hogy melyik egységnek lessz a legnagyobb esélye megszerezni az első választást a következő draft-ban. Az egységeknek, amelyeknek már esély nélkül vannak a play-off-ra, már nincsen motivációjuk győzelemre játszani. Különösen, ha az utolsó hely a bajnokságon bebiztoítja a legnagyobb valószinűséggel, hogy éppen ők lesznek azok, akik a következő draft-ban elsőként fognak választani. A csapatok, amelyek szándéskosan veszítenek, hogy így növeljék az esélyüket a draft-ra, úgy is mondják, hogy tankolnak, aránylag sog percig hagyják játszani a tartalékjátékosokat, és a kosárdobó sztárjai nem kínálnak semmifajta nagyszímpadi előadásokat. Ezeknél az egységeknél javasoljuk elkerülni a fogadásokat a megszerzett pontok számára az egyes játékosoknál.

 

Review Australian Open 2017

A kiváló visszatérést az elit közé a sérülése után Roger Federer mutatta meg az első Grand Slamon ebben a szezonban. A pompás menete után az Australian Open-nen egészen a címérrt ment. Melyik játékosok leptek meg, és ki bukott meg teljesen?

Roger Federer, a későbbi győztes, hosszú sérülés után vonult ki, és csak mint 17. –ik játékos volt bevetve. Ez azt jelentette, hogy erős ellenfélre már nagyon korán találkatott rá. És részben ez meg is történt. Tomáš Berdychre már a harmadik körben talált rá, ez valami olyan volt, amire egyik játékos sem nem volt hozzá szokva. Ugyanis egymásra találni a verseny olyan korai szakaszában. De Federer képes volt legyőzni Berdychet, meg kell jegyezni, hogy nagyon magabiztosan, és tovább jutni. A következő fordulókban is nehéz ellenfelek vártak rá, de határozottan nem a legerősebbek.

A legerősebbek ugyanis meglepően korán kiestek. Andy Murray, a verseny másik favorita és a jelenlegi tenisz eggyes, már a nyolcaddöntőben kiesett, amikor nem bírkózott meg Melzerrel. Melzer matador ebben a párbajban azt használta ki, hogy a szervezők kissé módosították a felületett a verseny elkezdése előtt, ez gyorsabb volt, mint a múlt években, és olyan játékosok hasznára volt, akik inkább támadó stílusban játszanak. És éppen egy ilyet mutatott Melzer, egy ilyen már a mai teniszben ritkán látható, Murray-nak olyan problémákat csinált, hogy az egész párbaj folyamán nem tudott vele megbírkózni és végül vereséget szenvedett.

Az elmúlt évek jelensége és a verseny második legnagyobb favorita Novak Djokovic szenzációs módon még két körrel korában, mint Murray, hagyta el a versenyt. A szerb a változatosság kedvéért nem tudott receptet találni Istominra, akivel öt szettben szenvedett vereséget. És így a verseny ilyen fejlődése után  előtérbe olyan játékosok kerültek, akik az utolsó években nem voltak láthatóak. Legalább is nem úgy, ahogyan ez várható volt. A kanadai szervizman Raonic a negyeddöntőbe jutott, ahol nem bírkózott meg a későbbi döntő résztvevőre Nadal-ra. Egy körrel később végzett Dimitrov is ennek a játékosnak a teniszütőjén, aki a versenyen kiváló teljesítményeket mutatott.

Federernek az útján a döntőbe meg kellett bírkózni  a veszélyes Nishikorim-mal, vagy a honfitársával Wawrinkával, akinek már szintén sikerült megnyerni az Australian Open-t. Mint Nadal, úgy Federer is megbírkóztak az ellenfeleikkel és a rajongóinak egy lenyűgöző döntőt készítettek, amely, mindha visszatért volna az időben, amikor ezek ketten rendszeresen játszottak a nagy versenyek döntőiben. Az öt szettes  és szép harcban végül Federer győzött és megmutatta, hogy még határozottan nem tartozik az ócskavasba.