Category Archives: Sportfogadások és fogadások

Emelje a tippjei sikerességét

Minden fogadó már ezt biztosan tapasztalta. Sikertelen, a vesztességek sorozata növekszik, és a tippelő kétségbeesetten keresi a módját, hogyan állítsa ezt meg. A válság pillanataiban segíthet Önnek egy pár bevált jó tanács a tapasztalttabb fogadóktól.

Az első tanács megtalálni az értéket a szorzókban, amelyeket fogad. A szorzók határozzák meg a valószínűséget, hogyan végződik az adott párbaj. Azonban ezt a valószínűséget és ezt követően a szorzót is a fogadóirodák továbítják és számítják ki. Próbálja maga meghatározni, mennyire valószínű az adott mérkőzés eredménye. És ha arra a következtetésre jut, hogy a győzelem lehetősége az adott játékosnál, vagy egségnél magasabb, mint ahogyan ezt a fogadóiroda gondolja, ne féljen fogadást kötni. Éppen ugyanis egy olyan párbajt talált olyan értékkel, amelyre érvényes fogadni. Ismét érvényes az annyiszor emlegetett szabály, hogy minél többet tud meg a párbajról, minél több információ áll rendelkezéséhez, akkor annál könnyebben talál értékes szorzót.

Próbáljon csak „tuti” tippeket fogadni. Ezek olyan párbajok, amelyek elemzése után nem merül fel gyakorlatilag semmi kérdőjel a mérkőzés győztese iránt.  Függetlenül attól, hogy egy kulcsfontosságú játékos sérüléséről, vagy fáradtságról az utazás után van szó, minden egy csapat javára mutat, amely győzelmére fogadunk majd. Egy nagyon gyakori hiba a fogadóknál az, hogy még az információk gyűjtése előtt a párbajról beskatulyázzák, hogy ki nyeri meg az adott párbajt. A jelek, amelyek aztán elvezethetnek ahoz, hogy a mérkőzés nem olyan biztos eredménynel végződhet, mint ahogyan ez első pillantásra látszik, hajlamosak lekicsinyelni, sőt, figyelmen kívül hagyni ezeket, ami egy hatalmas hiba. Minden mérkőzéshez, amelyre fogadni akarunk, felülnézettel kell hozzáállni a fogadónak, tekintet nélkül arra, kinek szurkol, vagy melyik csapatot szereti jobban, vagy melyiket kevésbé. Mégis csak, ha jövedelmezni akarunk a fogadással, a téteket befektetésnek kell nézni.

Utolsónak azt  is meg kell  jegyezni, hogy a fogadók ne támaszkodjanak csak egy fogadóiroda szolgáltatásaira, de inkább több játékszámlájuk is legyen. Az ok, természetesen, egyszerű. Több lehetőségnek is kell lenni, és közülük a legjobbat kiválasztani. Természetesen a szorzók értékéről beszélek. És miért ne kihasználni a gazdag kínálatot, amelyet a fogadóirodák a mai technikai világban kínálnak. A magasabb szorzók ugyan nem garantálják a tippek magasabb sikerességét, de nekik köszönhetően bővítheti a tőkéjétés minimalizálhatja a vesztességeit.

 

Stratégiák a lusta fogadók számára

Nem mindenki keres a sportfogadáson, de természetesen, mindenki  szeretne. Azonban a fogadók, akik nem végeznek alapos elemzéseket, ehez az eredménythez nem juthatnak el. A mai cikkben néhány sportfogadási stratégiát mutatunk be, amelyeket a „lusta” fogadók használnak.

Az egyik legnépszerűbb fogadási stratégia a fogadóknak, akik nem akarnak, vagy időzavar miatt nem időzhetnek alapos elemzéssel, a fogadás az outsiderre hazai pályán. Ez a stratégia szinte olyan öreg, mint maga a fogadás. Azonban kifizetődik?Hosszú távon nem. Ehez a tényhez az utolsó időkben maguk a fogadóirodák is hozzájárulnak, akik a hazai egységekre, bár gyengébbek, mint az ellenfelük, elég gyakran alábecsült szorzókat írnak ki, és ennek köszönhetően ezen a stratégián hosszú távon nem lehet profitálni.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehetséges egyáltalán fogadni a hazai outsiderekre. Határozottan nem.  Azonban fontos megtudni legalább a minimális információkat az egységről, amelyre fogadunk. Elsősorban azt, hogy ez az egység a hazai párbajokban igazán szedi-e  a pontokat. Az egység, amely hazai pályán játszik, és a fogadóirodák outsidernek veszik a csapatot, éppen azért outsider, mert a játéosok minősége a vendégek oldalán van. Olyan elemeket kell tehát találni, amelyek a vemdégcsapat előnyét egy kicsit megzavarják. Az első az út, amelyet a vendégeknek meg kell tenni. Néhány órás repülés, vagy talán a mérkőzés helyszinére néhány perc múlva jut busszal? Ez mind fontos szerepet játszik. Továbbá a rajongók játszák a prímet. Nagy számban támogatjáka csapatukat, és képesek  felkorbácsolni őket ahoz, hogy egy erősebb egységgel is egyenlőek lehessenek? És mi a helyzet a sérült kulcsfontosságú játékosokkal az ellenfélnél? Ez szintén ronthatja a várható dominanciáját.

Egy másik népszerű taktika pontosan az elleknekője az előzőnek. Fogadni a mérkőzés egyértelmű favoritjára. Az egységekre, amelyeknek muszály győzni. Annak köszönhetően, hogy ezekre az egységekre sokszor a szorzók nam haladják túl az 1,2 értéket, a fogadó ennél a stratégiánál sokkal sikeresebb, mint a fogadásnál az outsiderekre, hogy visszatérjen a pénze. Természetesen, vannak kivételek, amikor a fogadóirodák értékes szorzókat kínálnak a párbaj egyértelmű favoritraira is, de ezekből tényleg nincsen sok. De itt is több atribútumot szükséges figyelni. Például a már említett sérülések a kulcsfontosságú játékosoknál. Továbbá a fáradtság az utazásból, és nem utolsósorban az is, milyen nagy a lehetőség, hogy a favorit alábecsüli a gyengébb egységet, vagy nem talál elegendő motivációt, hogy kiadja magából a legjobbat. Anélkül, hogy legalább egy kis elemzést tegyünk, ez a stratégia is hosszú távon sikertelen. Ez az egyik a  legnépszerűbb  stratégiák közül az alkalmi fogadóknál, akik ezzel „táplálják” a fogadóirodákat.

Utolsónak a fogadási stratégiák felsorolásánál a lusta fogadók számára szeretném bemutatni az úgynevezett szakértő vak követése. Gyakran ugyanis önjelölt szakértőkről van szó, akik sikeressége határozottan nem éri el a szakmai szintet. Ha szeretné használni ezt a stratégiát, elsősorban nézze meg a tippek történelmét az adott szakértőnél. De ez önmagában nem elég. Azzt is szemen kell tartani, hogy ez a történelem nincsen-e kijavítva, vagy rendezve, hogy jobban nézzen ki, mint amilyen valójában. Fogadni egy tapasztalt fogadó szerint természetesen jövedelmező lehet, de itt érvényes, hogy minél tovább figyeli a guruját, annál nagyobb a valószinűsége a jövőbeli nyereségének. Mégis úgy vélem, hogy a legnagyobb értéke és esélye a sikerre olyan fogadónak van, aki saját maga teszi az elemzéseit, és elsősorban saját magára támaszkodik.

 

Hogyan kihasználni a korán megszerzett gólt a saját hasznunkra?

A korán megszerzett gól, mint a vendég csapat, úgy a házigazdánál, a labdarúgás világában egyáltalán nem ritka jelenség. Azonban, hogyan megbírkózni az adott helyzettel, és szélesíteni ennek köszönhetően a saját tőkéjét? Ez a mai cikk témája.

Ha fogadott az adott meccsre még a meccsc elkezdése előtt, és a vendég csapatot választotta rangadóvá (ha azzal számítunk, hogy egy egyszerű fogadásról van szó egy párbajra), nem történhet a számára semmi jobb, mint hogy az Önnel kiválasztott csapat korán gólt szerez. Azonban, a valószínűség, hogy a fogadás sikeres lesz, természetesen növekszik, de egyúttal ezzelnövekszik a szorzó is az ellefélre, vagy hogy az ellenfél nem szenved vereséget. Ha nem szereti a kockázatot, ez éppen a tökéletes pillanat, amikor ezt a kezdeti tétet megerősítheti LIVE fogadással is, és már néhány perc játék után alapvetően biztos nyereménye lehet, bárhogyan is végződik a párbaj.

De ha Ön azok a fogadók közé tartozik, akik inkább csak a foci meccs folyamán fogadnak, Önnek is az adott helyzetben több lehetőség kínálkozik. Ha a játék első perceiben esik a gól, amelyet a papíron gyengébb csapat szerez, nagyon valószinű, hogy ez a csapat az eredményt meg akarja majd védeni, így a párbaj hátrakévő idejében inkább védekezni fog. Ez egy olyan forgatókönyv, amelyet szintén nagyon gyakran lehet látni. Azonban ezzel ellentétben növekszik a szorzó a gólok számára a párbajban. A statisztikusok számításai szerint csak a Premier League párbajai 60% -nál 2010-bena korán szerzett góla zt jelentette, hogy a párbajban 3 és több gólt szerez a két csapat. Ennek ellenére is ez soknak tűnik? Semmi esetben sem. A korán megszerzett gól után növekszik a szorzó az eseményre, hogy kevesebb, mint három gól esik a párbajban, gyakran akár a 4,00 értékig. Ilyen szorzókat kínál például az Bwin fogadóiroda. És a negyvenszázallékos valószínűség4,00 szorzóért? Ez olyan dolog, amelyet a fogadás világában nem lehet túl gyakran látni, és ezt büntetni kell.

A korán megszerzett gól a favorizált csapat által ismét néhány lehetőséget hozhat. Határozottan figyelni kellhogyan áll a helyzethez a vesztes és gyengébb csapat. Törekedhet az azonnali egyenlítésre, amivel ismét megnyitjaa védelmét és az fenyegeti, hogy megkapja a kovetkező gólt. Vagy itt van a lehetőség, hogy a vesztes játékosok nem esnek pánikba, továbra is öszpontosítanak a kifinomult védekezésre, és elsősorban eliminálni akarják majd  a kockázatot, hogy a vezető csapat ismét gólt szerezzen, ami már 2:0 eredményt jelentene. Ha igazán egy gyenge ellenfél játszik az egyértelmű favorittal, az is megtörténhet, hogy az outsider a korán beengedett gól után öszpontosítani fog a méltósága fentartására, mert az, hogy vereséget szenved, széles körben várható volt, de a korán beengedett gól után nagyobb a kockázat a szégyenes vereségre, amelyet szeretne kikerülni.

A korán megszerzett gól felkavarja a vizeket, és minden bizonnyal a fogadók körében népszerűbb ez a forgatókönyv (természetesen az esetben, hogy a párbaj előtt nem fogadott az épen veszítő csapatra), mint a gyötrelmesen unalmas játék és 0:0 eredmény, amely mellett nagyon nehéz megtalálni a fogadás értékét hová helyezni a pénzt.

Sorozat: Fogadások a Grand Slam versenyekre – US Open

A negyedik és egyaránt az utolsó része a minisorozatunknak a fogadásokról a Grand Slam versenyekre, az amerikai US Open versenyt butassuk be. Rendszeresen a legjobban javadalmazott torna az évfolyamban a szezon végén játszódik, ami megdöbbentő eredményeket hozhat.

Bár az US Open után még néhány verseny játszódik, a győztes kinevezése az Arthur Ashe stadionon, amely egyébként a világ legnagyobb tenisz stadionja, nem hivatalosan ez a szertartás a szezon végét jelenti. Legalább is így érzékelik ezt egyesek, bár még mindig programon van a népszerű World Tour Masters. De ezt hagyjuk oldalt, és nézzük meg, hogy mi az, ami az US Open-ből olyan egyedülálló versenyt csinál, és hogyan lehet rajta keresni. A verseny kinti pályákon játszódik kemény felulettel, így ismét nagyon fontos itt a jó minőségű adogatás. Mivel a teniszpálya kemény és gyors, nem igazán láthatóak itt hosszadalmas párbajok, mint például a French Open-en.

Figyelembe kell venni szintén azt a tényt is, hogy már a szezon végéről van szó, és a játékosok már fáradtak lehetnek. Semmit sem változtat ezen a legmagasabb dotáció sem, amely értéke egyébként évről évre növekszik.  Még a legjobb játékosok számára is nagyon nehéz egész évben állandó formát tartani magas szinten, és ezért játszódnak le itt sokszor nagyon meglepő eredmények a favoritok rovására. Éppen a fáradság a fontos mutató, hogy kire fogadjunk.. A fogadóknak ezen túlmenően jó megtudni, milyen hosszú idő állt a játékosoknak a regenerálásra, és mikor játszották az utolsó versenyt. És természetesen, milyen eredménnyel. Fontos szintén a közönség, amely minden évben a saját hazai játékosokat nyomja. Ezért különösen a nyitó körökben minden bizonnyal kifizetődő találni egy értéket a fogadásban valamelyik hazai játékosra, aki talán a favorizált ellenfelet meglephetné.

Az amerikai US Open devizája az éjszakai párbajok, amelyeket mesterséges világításnál játszanak. Ezek a mérkőzések rendszeresen vonzzák a nagy számú rajongókat és különösen a televízió kamerákat. Különösen a fiatal és tapasztalatlan játékosokra lehet ez a nyomás túlságosan nagy, és a párbajban teljesen leéghetnek. Természetesen, ezekre az eseményekre jobb fogadni még a párbaj előtt, mint közben, mert a szorzók az értékes hendikepekre nagyon gyorsan csökkennek az esetben, amikor már látni, hogy a fiatal játékos nem állja meg a nyomást.  Nagyon jó szorzókat ezen a területen például a Bet-at-home fogadóiroda kínál.

Szintén figyelembe kell venni, hogy ezen a versenyen gyakran esik az eső, és a mérkőzések meg vannak szakítva. Ez inkább a párbaj outsider javára szól, aki a kikényszerített szünet alatt összeszedheti magát, és új erőket meríthet. Ellenkezőleg, a párbaj favoritja kieshet a tempójából, és elveszítheti a párbajt. Ismét tehát megéri létrehozni egy játékszámlát olyan fogadóirodánál, amely jó minőségű live lehetőségeket kínál.

Az US Open tehát kedvez a játékosoknak a jó minőségű adogatással, akik jó fizikai erőnlétben vannak, és nem annyira fáradtak a szezon menetéből. A külső behatások, mint a szél vagy a hőség itt nem játszanak olyan szerepet, mint például az Australian Open-nen, és így a jó minőségű párbaj előtti elemzésekkel könnyen juthat zöld számokba. A fogadók számára ez az egyik kedvenc verseny az év folyamán.

 

Sorozat: Fogadások a Grand Slam versenyekre – Wimbledon

A sorozatunk harmadik részében a valaha is leghagyományosabb versenyre öszpontosítunk, a Wimbledonra. A teniszezők ezt a tornát a szezon csúcsának tartják, és az itteni sikert jobban értékelik, mint bármilyen más versenyen. Milyen sajátosságokat kínál a verseny? Ez ennek a cikknek a tárgya.

A legfontosabb szezmpont, természetesen, ismét a felület, amelyen a verseny zajlik. Ez a fű. Ez a felület különösen olyan játékosok javára van, akik adogatása jó minőségű. A fűgyep ellentétben a francia téglaporral, amelyen a szezon második Grand Slam versenye játszódik, amelyről már írtunk, nagyon gyors, és csak nagyon kevés hosszadalmas váltásokat lehet itt látni. Olyan játékosok vannak itt szintén előnyben, akik képesek a váltást a hálónál befejezni.  Egy jó minőségű adogatás után és a nekifutás után a hálóba, a védő játékosnak csak kis esélye van arra, hogy „fifteen-t” szerezzen. Egyes fogadóirodák lehetőséget kínálnak fogadni az ászok számára a párbajban, az over különösen ezen a versenyen kifizetődik. Arról, hogy milyen nehéz fogadni az ütést egy jó minőségű adogatótól, tanúskodhat a legendás mérkőzés Nicolas Mahut és John Isner között, amely 70:68 eredménnyel végződött az ötödik szettben.

Ez elvezet minket egy másik különösséghez ezen a tornán. Az ötödik szettben 6:6 állásnál nem tie break-et játszanak, de a játékosnak az ellenfelét két game-el kell megvernie. Ezért előnyben lehetnek itt a játékosok, akik az ellenfelűket úgymond kifárasztják, bár nem is olyan jó az adogatásuk, mint az ellenfélnek, ennek ellenére is győzhetnek. Ezekre a lehetőségekre megéri live fogadni, ha úgy látja, hogy az egyik játékos fizikailag egyre gyengébb. Ahogyan már az elején megírtuk, Wimbledon a játékosok számára a szezon csúcsa, ezért a játékosok motivációja maximális,  és a legjobb formában. Ennek köszönhetően itt nem történik túl sok meglepetés, és többnyire itt a papíron erősebb teniszezők nyernek. A meglepő eredmények inkább csak a nyitó körben fordulnak elő. Ha ugyanis a Wimbledon győztesek táblázatára nézünk, gyakorlatilag csak olyan játékosokat találunk itt, akiket már a verseny előtt  favoritnak néztek.

Az utóbbi időkben a kevésbé ismert teniszezők közül ezen a tornán például a cseh Petra Kvitova kétszer volt képes megnyerni a versenyt, 2011 és 2014-ben, vagy szintén cseh Tomas Berdych, aki 2010-ben bejutott egészen a döntőbe, ahol Rafael Nadal-tól kapott ki. Petra Kvitova példáján lássuk, milyen játékosoknak van itt esélye a sikerre. A  játék alapköve a jó minőségű adogatás, amelyre támaszkodhat a játékos. Továbbá az agresszív kozjáték eréjes ütésekkel, amelyek az ellenfelet szinte mindig a védelembe kényszerítik. Sőt, ha a winner-ek száma meghaladja a nem kényszerített hibák számát, amikor ez a módszer elégé sokszor kényszeríti, csak nagyon kevés alkalommal távozhat ez a játékos vereséggel. Összefoglalva talán csak azt lehet mondani, hogy a centrális teniszpálya tetője behúzható, így ha esik az eső is lehet játszani a kozponti pályán, így a fogadóknak nem kell várakozniuk a fogadásuk kiértéklésére a következő játéknapig.

 

Az Energybet kaszinó sportfogadást indított el

Az interneten nagyon népszerű Energybet kaszinó az ügyfeleiknek ezentúl sportfogadási lehetőséget is nyújt. Hogyan fog kinézni ezentúl a kaszinó konceptusa?

A meglévő és az új ügyfelek továbbá is játszhatják a kaszinó játékokat, de emellett most már elérhető lesz a lehetőség a klasszikus sportfogadásra. Az új szegmens megnyitásával az Energybet kaszinó megpróbál megfelelni az ügyfelek igényeinek, akik már hosszabb ideje ezt a lehetőséget sürgették. Az új ágazat megnyitásával kapcsolódik egy csomó bónusz, amelyek készen állnak a játékosoknak. Már most szerezhetnek az új játékosok akár 70 000 HUF az online kaszinó játékok játszásánál. A részleteket a bónuszolról, amelyek a sportfogadáshoz kapcsolódnak,  még a cég nem pontosította, de minden bizonnyal van ok feltételezni, hogy hasonlóan csábítóak lesznek, mint a kaszinó játékoknál.

Az Energybet casino egy cég, amely ugyan a piacon nem tevékenykedik hosszú ideig, de hála a jó minőségü promo akcióknak és a kiváló bónuszoknak, még egy nagyon rövid idő alatt sikerült létrehozni egy tisztességes ügyfélkört, akik az Energybet kaszinóra nem enged egy rosz szót szólni. A klasszikus kaszinó játékok mellett továbbá a cég asztali játékokat is kínál, pókert, és most már a sportfogadás lehetőségét is. A be-és kifizetések lehetőségét a Skrill és Neteller internetes pénztárcákon keresztül lehet megvalósítani, úgy hogy a pénzösszeg átutalás gyorsasága több, mint elegendő lesz.

Ezen kívül a cég jelentős pénzösszegeket fektet be fejlesztésre és a biztonságra. A pénze és a személyi adatai így tökéletes biztonságban vannak tartva, és nem kell értük aggódni. A sportfogadási szegmens tehát hamarosan megnyílík és a szorzók és sport eredmények rajongói így kipróbálhatják ezt az újdonságot a piacon. Továbbá, amint már említettük, a jó minőségű promo akciók és üdvözlő bónuszok együtt a magas szorzókkal lesznek a legnagyobb csábítások azért, hogy a játékosok az Energybet –nál ne csak a szerencsét próbálják, de hogy hűek maradjanak a céghez és létrehozzanak egy jó játékos bázist, amelyet az Energybet casino megérdemel.

Sorozat: Fogadások a Grand Slam versenyekre – French Open

A „Nagy négyes” második tornája máus végén-június elején kezdődik a francia teniszpályákon. A mérkőzések gyakran meg vannak szakítva az eső miatt és a lassú téglapor a többet futkosó játékosok javára szól. Mire figyelni tovább a fogadásnál a Rolland Garros-on?

French Open minden évben tele van meglepő eredményekkel, amit a figyelmes fogadók a saját javukra kihasználhatnak. Miért olyan sok a meglepetés ezen a tornán? Ez sok tényező kombinációja, amelyeket más Grand Slam versenynen csak nehezen talál meg. Az első, természetesen, a felület. A párbajok a zúzott téglán általában hosszadalmasak, és ismét  a játékosok jó kondicióban vannak előnyben, akik gyorsak és harciasak. Ellentétben az első Grand Slam versennyel,  az Australian Open-nel, itt nem játszik prímet az adogatás. A téglapor ismert a lassú elugrásával, így a játékosok, akik jók a ruternen, képesek megfogni az adogatást a híres adogatógtól is több alkalommal egy párbajban. Ezen a versenyen tehát ha nem is egészen, de legalább elég gyakran, törlődik a jó minőségű adogatás előnye. A  jó minőségű közjáték támagatása nélkül itt nincsen a sikernek helye. Ezen kívül, nyomon kell követni az információkata játékosok egymásközti mérkőzéseiről, akik egymás ellen lépnek a pályára.

Az érték megtalálható a fogadásoknál például a magasabb játékosokra, akiknek a testük koordinálása szinte tökéletes. A  labda itt magasra ugrik, és a külömbség a játékosnál, aki a labdát a derék szinten, vagy mell szinten fogadják, látható. Az igények a fizikai kondicióra itt, természetesen, szintén nagy. A játékosokra ugyan nem hatnak a szélsőséges hőmérsékletek, mint  Ausztráliában, de ezt ellensújozza a mérkőzés hossza, mivel a cserék a lassú téglaporon hosszabbak, és az idő, amelyet a teniszező a pályán tölt, meg van toldva. Nem semmiért a verseny legsikeresebb játékosa Rafael Nadal. Ez a játékos a tulajdonságai miatt közvetlenül eleve van szánva ezen a versenyne dominálni. Az acél fizikai kondiciója mellett tokéletes kozjátékot  és ütés technikát kínál, valamint a mozgás koordinálását és gyorsaságát. Csúcsformában ezt a játékost téglaporon talán csak a világ első számú Novak Djokovic veszélyezheti.

A fogadásnál a French Open-re olyan játékosokat keressen, akik képesek kibírni fizikailag az egész párbajt, amely akár öt szett-ig is eltarthat. Ellentétben a versennyel Melbournben itt nem kell annyira félni fogadni az outsiderre és a győzelmére az egész meccsre, nem csak az első szettben.  A tapasztaltabb fogadók javasolják erre az eseményre fogadni még a párbaj elkezdése előtt, nem már a folyamán. Tisztességes szorzókat kínál az Interwetten. Itt ugyanis a szorzók az első megnyert szett után nagyon csökkennekés vesztik az értékét. Általánosságban tehát lehet mondani, hogy a francia torna tele van meglepetésekkel, és ha a fogadó becsületesen dolgozik a párbaj előtti elemzéssel, sok értékes szorzót találhat itt, és így bővíteni tudja a bankszámláját.

Sorozat: Fogadások a Grand Slam versenyekre – Australian Open

A  tenisz Grand Slam  fogadások minisorozatunk első részében az első eseményre öszpontosítjuk a figyelmünket a szezonban. Az Australian Open-ről van szó. Ennek a versenynek egy csomó sajátossága van, amelyeket ismerni kell a sikeres fogadáshoz erre az eseményre.

Mint már említettük, az első nagy versenyről van szó az évben. Sok játékos az Australian Open előtt nem vett részt semmilyen  versenyen, legfeljebb csak bemutatásokon, úgy hogy legalább az első fordulókban nincsenek a legjobb formájukban. Az ausztrál verseny kinti teniszpályákon játszódik Melbourben, kemény felülettel, így minden bizonnyal szükséges emlékezni a fogadott játékos adogatás minőségére. A papír outsider jó minőségű adogatása kombinálásával a favorit gyenge felkészülésével a nyitó fordulókban közvetlen meghív a fogadásra a győzelemre az első szettben, vagy az outsider egy bizonyos számú megnyert gamé-re. Ebben a tekintetben széles választékot nyújt például a Bet365. Ezekre az eseményekre nagyon vonzó oddsok szoktak lenni.

A következő játéknapokban és fordulókban, amikor a verseny favoritai jó tempóba jutnak, egy következő fontos tényező a fizikai kondíció. Az Australian Open ismert a hihetetlen hőségeivel, amelyek egyszerűen elégették a párbaj favoritját, és nem engedték őt tovább jutni. A fizikai állóképesség tehát egy másik szempont, amelyet figyelemmel kell kísérni. Kéz a kézben megy ,természetesen, a tájékozottság arról, hogy a játékos mennyi ideig volt a pályánaz előző körben, hogyan nézett ki a párbaj vége felé, hogy még bővelkedett aktivitással, vagy már megmutatkozott a fáradtság nála, és stb. Előnyük van itt a szubtílis és mozgékony játékosoknak  kitűnő kondícióban, mint például a spanyol Nadal, vagy a világ első számú Djokovic, az utolsó cím védője.

A fizikai kondición kívül ezen a tornán szintén tökéletes psichikai állapotban kell lenni. Talán még jobban, mint az egyéb versenyeken. A hihetetlen hőség mellett, amely Melbournben minden évben uralkodik, ezen a versenyen nagyon szeles szok lenni az időjárás. Gyakran ezért megtörténhet, hogy a labda, amely szélcsendben jó lenne, és a meghatározott területre esne, a szél kiviszi a vonal mögé. Most itt jön a pillanat, amikor a teniszezőnek ezzel a helyzettel meg kell bírkózni, bár ő mindent megtett, ahogyan kell, mégsem nem szerzett pontot valami miatt, amit nem is tud befolyásolni. A pszichikailag labilisabb játékosok ezt az igaztalanságot magukkal vihetik a párbaj maradék idejében  is, ami tükröződhet a teljesítményein.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az Australian Open nem egy olyan verseny, ahol nagy meglepetések várhatóak. Lehet, hogy néha előfordul, hogy a torna kezdő szakaszában a favorit nem győz olyan nagy külömbséggel, amilyennel más versenyeken szokott, vagy ha már jobb formában lenne, de elsősorban az igények a fizikai kondicióra kombinációban a pszichikai jól-léttel, nem engedi meg a kimondott outsidereknek igazán messzire jutni. A második hétben már nem ajánlatos fogadni a papírilag gyengébb teniszezőkre, és a  címért itt rendszeresen minden évben  csak igazán a legjobb teniszezők harcolnak, nem a verseny felfedezettjei.