Category Archives: Sportfogadások és fogadások

A veszteségek sorozatával szükséges megbírkózni

Akár tetszik, akár nem, a veszteségek egyszerűen tartoznak a sportfogadáshoz. Azonban ha azt akarjuk, hogy nyereséges fogadók legyünk, meg kell velük bírkózni, és sőt, úgy kezelni, mint tapasztalat forrást a jövőbe. Hogyan tehát megfelelően megbírkózni a veszteségekkel?

Az első pillanatok a sikertelen fogadás után a legroszabbak a fogaó számára. Éppen ebben az időben van a fogadónak a legnagyobb vágya és szüksége gyorsan nullára redukálni a veszteséget, és irracionálisan kezd gondolkozni, mert elárasztják az érzelmek. Ezért azt javasoljuk, hogy legalább fél órát a veszteség után biztosan ne fogadjon következő szelvényt. Segítségére lehetne az a tény is, hogy ne lenne napi célja, hogy mennyit szeretne naponta nyerni. A szerencsejáték eredményeit csak hosszabb idő múlva kell elemezni, általában egy hónap után. Hagyni magának néhány perc, vagy óra szabadot, és minden bizonnyal nem fogadni a következő alkalomra , ez egy tanács, amelyet be kell tartani minden fogadónak, és így feleslegesen nem el követni további hibákat.

Ha a fogadásban hosszú távon sikertelen, helyenvaló megnézni, miért van ez így. Sok fogadó vakon követ egy fogadó stratégiát, és a módosításáról nemis akarnak hallani. Ami nagy kár, a fogadóirodák manapság hihetetlen mennyiségű lehetőséget kínál, és hülyeség lenne ezeket nem kihasználni. Ha tehát nem sikeres a fogadásban a meccs győztesére, akkor próbálja megváltoztatni a stratégiáját, és fogadni a részererdményekre, vagy más hasonló fogadásra, mint például a gólok számára a párbajban, vagy hendikep. A sikeres fogadó devizája a képesség változtatni a fogadási stratégiákat, így minden bizonnyal jó, ha van tartallékban néhány stratégia, amelyeket a válság idejében kipróbálhat.

A pénzügyi veszteség mellett a veszteségek szintén nagy csapás az önbizalmára és a pszichére. Próbálja ki a veszteségek hosszú sorozata után kevesebb párbajra fogadni, vagy párbajokra fogadni alacsonyabb szorzóval, ahol esély a győzelemre magasabb lehet, és Ön visszanyerheti az  elveszített önbizalmát, mert ez is nagyon fontos szerepet játszik a sportfogadásban. Ahogyan ez sok könyvben le van írva, ha nem hisz a saját sikerébe, akkor a siker nem jön. Az egészséges önbecsülés ehez besegít.

Természetesen szükséges nézni a fogadása pénzügyi oldalát is. A veszteségek hosszú sorozata terheli a tőkéjét, és ezekben az időkben sok fogadó határértékekhez irányul, amelyeket egyszerűen nem szabad neki túl lépni. Gyakran ez nem egyszerű, és biztosan ehez erős akarat kell, de kockáztatni nem szabad többet, mint amennyit lehetséges. Úgy mint a sport egységeknél, amelyek nem sikeresek, az Ön veszteségek sorozata is gyorsan véget ér, de ezt az időszakot szükséges túlélni, és hideg fejjel megoldani a problémákat elsősorban minimális veszteségekkel.

Fogadás a gólszerzőre

Nagyon népszerűek és kdveltek manapság a fogadások a gólszerzőkre. Ha a labdarúgásról beszélünk, akkor egy igazán sikeres taktikáról lehetne szó, hogyan jutni profithoz. De itt is külömböző csapdák leselkednek a fogadókra, amelyekre vigyázni kell.

Éppen ezeknek a fogadásoknak a népszerűsége okozta azt, hogy a szorzók a híres gólszerzők megszerzett góljaira gyakran alá vannak becsülve, és majdnem nem éri meg rájuk fogadni. Lionel Messi megszerzett góljaira a spanyol bajnokság verseny párbajaiban csak 1,4-1,6 határokon belül mozognak. Természetesen, az egyik legjobb, sőt, talán a legjobb támadóról a világon van szó, ennek ellenére ez a fogadás sem jár kockázat nélkül, és a szorzó aránylag alacsony. Ezért a fogadásnál a gólszerzőre a labdarúgásban a fogadók inkább a kevésbé ismert játékosokra, vagy olyan játékosokra, akik nem tartoznak az elit támadók közé,  összpontosítsák s figyelmüket.  Természetes akkor az, hogy elsősorban az interneten keresztül fogad, hogy ne legyen szükséges kezelési díjat fizetni.

Ezek is elég gyakran szereznek gólt. Többnyire szakemberekről van szó a szabadrúgásokra, vagy fejesekre, akik a védekezési feladatait teljesítik, de a szögletrúgásoknál ők jelenthetik a fő veszéjt az ellenfél kapujának. A szakemberek a szabadrúgásra, amelyekből nincsen sok, de legalább egy van egy egységben, ezek többnyire kreatív középpályások kiváló rúgótechnikával. A játék folyamán inkább meglepő passzokat várnak el tőlük, mint hosszú sprinteket a tizenhatosba és a gólok megszerzését. És így látják ezt a bukmékerek is, akik vonzó szorzókat írnak ki ezekre a játékosokra. Itt lehet tehát megtalálni azt a rést, amelyet ki lehet használni.

A fogadásnál egy bizonyos csapat gólszerzőjére segíthet az is, ha tudja, hogy az Önnel kiválasztott csapatban van a játékos, aki elsőként lehet kiválasztva a büntetőrúgás végrehajtásához. Itt is többnyire kreatív játékosokról van szó, akikre tetsző szorzókat írnak ki, mivel kiváló technikájuk van. De a védők is tudnak ezekben a vizekben sikeresen vadászni, Például a 2011/2012 szezonban a londoni Arsenalban Mikel Arteta volt az első kiválasztott a büntetőrúgásokra. Ez a védőjátékos az adott szezonban a büntetőkben nyolc alkalommal volt sikeres, ami öszesen harmincöt párbajban is nyereséget jelent, mert a szorzók erre a játékosra 4,00 értéktől magasabak voltak. A Bet365 fogadóiroda ezekre a játékosokra nagyon tiszteséges szorzókat kínál, így nagy kár lenne nem kipróbálni ezt a stratégiát.

De gólszerző olyan játékos is lehet, aki nem rendelkezik kiváló rúgótechnikával, sem gyikos ösztönnel az ellenfél közelében. A magas védők, akik normál helyzetben csak keverik a vizet az ellenfél közelében, ezek is egy nagyon vonzó áru, mert a szorzó a megszerzett góljaikra néha igazán óriásiak, és a standard helyzetekből,  amelyek lehetővé teszik ezeknek a játékosoknak gólt szerezni, a párbaj folyamán több is van. A helyesen kiválasztott játékosokkal tisztességes nyereséget lehet elérni. Példaként a végén Thomas Vermaelen védő példáját tudjuk megmutatni, aki az említett 2011/2012 szezonban Arsenal mezében 29 párbajban hat gólt szerzett. Az átlagos szorzók ennél a védőnél a gól megszerzésére 9,5 érték körül mozogtak.

Portugália – Franciaország labdarúgó 2016 Európa-bajnokság, döntő, Július 10, 21:00

A hazai európa bajnokság a franciák számára hasonlóan sikeres, mint 1998-ban, amikor világ bajnokok lettek annak ellenére, hogy erős volt a konkurrencia a brazilok és az olaszok formájában. A favorit most egyértelmű a döntőben, a portugálok nemcsak a papír feltevések szerint húzza a kötél rövidebb végét. A Stade de France és a díj az EURO-ról, ez a válogatott játékosok számára a gall kakas országából a nemzeti büszkeségről szól. És Griezmann és társai mindent megtesznek az arany érem megszerzése érdekében.

Az egymásközti mérkőzések? Ezekből, igaz, nem volt sok a történelemben. A barátsági párbajok 2014 és 2015-ben Franciaországjavára végződtek  2:1 arányban, illetve 1:0. Az utolsó veseny  párbaj 2006-ban játszódott, akkor a VB elődöntőjén a franciák örültek Zinedin Zidan sikeres büntetőrúgásával.  A csapatok azóta természetesen nagyon megváltoztak, de a portugáloknak még nem sikerült megverni a franciákat…

A portugáloknak nagyon fiatal csapatuk van

Annak ellenére, hogy a felállításukban jelen van a bolygónk egyik legjobb játékosa,  a portugálok rendelkezéséhez áll a nagyon megfiatalított káder és a szükséges szerencse is. A horvát válogatottal a nyolcsddöntőben annak ellenére, hogy  fölényük volt, a pályán habozott, Waleszt a potugálok csak néhány érdekes pillanat miatt verték meg, mert másképen egy nagyon kiegyensújzott párbajról volt szó. Franciaország  javára szólhat az ellenfél tapasztalatlansága.

Rögtön nyolc játékos, akik Portugália oldalán állnak az idei EURO-n, a múlt század  kilencvenes éveiben születtek. Prímet közöttük Renato Sanches játsza, aki még mindig csak tizennyolc éves, és nem kell hogy elviselje a feszültséget a döntő végső csatájában.

És a beengedett gólok? A franciák a bajnokságon négy gólt engedtek be, a portugálok a változatosság kedvéért ötöt. Ez a statisztijka nem sokat árul el, de a megszerzett gólok aránya, amely 13 a 9-hez, már egy kicsit nyilványvalóbb.  A franciák étvágyat kaptak gólokat szerezni, és a csapat közepén Griezmann áll, aki az elődöntőben tönkretette a bajnokokat  Németországból két pontosan irányított nyíllal. A franciák javára szól a tapasztalat is, a káder töbsége a nyolcanas években született, és a számlájukon sokkal több tapasztalat van, mint az ellenfélnek.

A  mi tippünk: Franciaország  győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,04 szorzóval.

 

Fogadás a jégkorongra

Bár az európai jégkorong bajnokságok jelenleg szünetelnek és a játékosai pihennek az új szezon előtt, nézzük meg, milyen dolgokra szükséges vigyázni a fogadásnál erre a sportra.

A jégkorong az egyik leggyorsabb  kollektív sport, és éppen a fogadók számára is a fogadásnál a jégkorongra a legfontosabb a gyorsaság. Összehasonlítva a labdarúgó bajnokságokkal a jégkorong bajnokságok atsokkal gyakrabban játszák, akár három  fordulót egy hét alatt is. Ezért nincs túl sok idő, és az információkat,  amelyek befolyásolhatják a mérkőzés végeredményét, fel kell mérni, és azonnal kihasználni. Éppen ez a pont valószínűleg a legfontosabb. Az összegyűjtött információk gyors értékelése és azok későbbi felhasználása. Az európai jégkorong bajnokság csapatai túlnyomó tőbsége saját internetes honlappal rendelkezikahol külömböző híreket tesznek közzé. A fogadásnál a jégkorongra fontos ismerni ezeket a honlapokat, és nagyon figyelmesen áttanulmányozni a közzétett informásiókat. Az egység kulcsfontosságú játékosa sérüléséről ugyanis csak néhány órával a párbaj előtt értesülhet, de ennek a hatása a végeredményre óriási lehet. Ebben az esetben egészen biztosan megéri fogadni közvetlenül a mérkőzés során, tehát élő fogadással.

Egy másik fontos szempont a játékosok fáradtsága. Néha úgy tűnik, hogy a játékosok a szezon során nem csinálnak  semmi mást, csak ülnek az autóbuszban, vagy repülőben, vagy mérkőzést játszanak. Éppen a pihenés ideje egy igényes szezon során fontod tényező, amelyet figyelni kell. Milyen távolságot kell a csapanak átutazni, hogy a  párbaj színhelyére jusson? Az utolsó párbaját otthon játszotta, így nem volt szüksége sehová sem utazni, és több ideje jutott a regenerálásra, mint az érkező ellenfélnek? A játékosok a nemzeti csapatban töltötték a feladatait, ami szintén erőbe kerülhettek? Minden ilyen kérdésre válaszolni kell tudni azelőtt, mielőtt fogadni akarok  a kiválasztott csapatra. Nem utolsósorban nagy szerepet játszik, hogy milyen erős háttere van az egységnek a saját jégpályáján, és milyen viharos a közönsége. Az otthoni környezet  semmivé válhat, ha a párbajt félüres csarnokban játszák csak a bámészkodó rajongókkal. Érdekes szorzókat kínál a vendég csapatokra például a Winmasters fogadóiroda.

A szezon hosszú, és az egész szezon idején abszolút lehetetlen azonos formát megtartani. Az egységeknek vannak gyengébb időszakai, amikor nem sikeresek,  vagy ellenkezőleg, időszakai, amikor látszólag verhetetlenek. A forma, és a csapat hangulata, amely az eredményektől függ, egy másik tulajdonság, amely figyelmet érdemel. Különösen a sorozatok győzelmek nélkül jelentős hatással lehetnek a játékosok önbizalmukra néhány hétig s, és ebben az időszakban határozottan nem ajánlatos ilyen egységekre fogadni, még ha bár minőségileg rosszabb ellenféllel is játszanak. Fogadás a jégkorongra a fogadók köreiben nagyon népszerű, mert nem kell várni egész hétig  a játéknapra, mint a labdarúgásban. De a gyakrabb mérkőzések adója az igényesebb megszerzése az információknak, és ezek gyors fehasználása, ezért a fogadás a jégkorongra igényesebb, mert el kell kerülni a gyakori hibákat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fogadóirodát?

Ha a fogadást inkább szórakozásnak veszi, mint lehetőségnek pénzt keresni, valószínűleg az első fogadóirdát válassza, amelyet meglát. Azonban a tippelők, akik a fogadást igazán komolyan veszik, azok a fogadóirodát , ahol a tippeket fogják benyújtani, biztosan alaposan átgondolják. A mai cikkben megmutassuk, milyen mutatókra kell fogyelni a fogadóiroda kiválasztásánál.

Inetrnetes oldalak

Az idő megy előre, és a legtöbb fogadó már az interneten keresztül köti meg a fogadásait. Ezért nagyon fontos megtudni, még mielőtt regisztrál, hogy mennyire áttekintő internetes oldalai vannak az adott fogadóirodának. Hogy könnyen orientálja magát, vagy sem, és kőnnyen megtalálja a párbajt, amelyre fogadni akar, vagy nem. Továbbá, mennyire hitelesek a weboldalak az Ön számára, ez is szerepet játszik. Természetesen komolyan kell venni a többi felhasználó értékekéseit. Ezek is megsúghatják, hogy jó-e éppen ide behelyezni a pénzét. Nagyon áttekintő környezetet számos fogadóiroda kínál, köztük például a 10Bet is.

Felhasználói támogatás

Sok fogadó a felhasználói támodatásal csak akkor találkozik, amikor igazán valamilyen probléma jön. De ez rossz. Állapítja meg, milyen minőségűa felhasználói támogatás az adott fogadóirodánál még azelőtt, mielőtt jelentkezik a probléma. Ez a felmérés minden bizonnyal nem vesz igénybe sok időt, és a problémák esetében Önt megvédik a felesleges problémáktól és kellemetlen meglepetésektől.

A szorzók értéke

Egy nagyon fontos mutató, amelyet gyakran elsőként tanulmányoznak. Ez természetesen értelmetlenség számlát nyitni egy olyan fogadóirodánál, amely ellentétben a konkurrenciával, alacsonyabb szorzókat kínál. Bár például csak ha századokról van szó, ezek az értékek idővel felhalmozódnak, és Ön a fogadóiroda rosz választása miatt, egy csomó pénzt veszíthet. Persze, itt is javasoljuk figyelmesen elolvasni a regisztrált felhasználók értékeléseit, és mindent összehasonlítani a konkurrens fogadóirodákkal.

Bónuszok

Ma a legtöbb fogadóiroda üdvözlő bónuszt kínál. Néhány ilyen fogadóirodánál a kezdő bónusz , vagy fogadás kockázat nélkül, akár 10 000 Ft.- is lehet. Tehát itt is szükséges nyomozni, melyik fogadóiroda nagyvonalú ebben a szempontban. És természetesen, ne csak az üdvözlő bónuszról legyen szó. Egyes fogadóirodák az egész év folyamán olyan promóciókat rendeznek, amelyeknél a bónuszokon szép pénzhez lehet jutni. Nagyon jó  ajánlat ebben a tekintetben például az Unibet bónusz.

Fogadási határok

Ha csak néhány forintot készül fogadni a hétvégi párbajokra az európai  labdarúgó bajnokságain, akkor ez a pont Önre nem vonatkozik. Azonban, ha azt tervezi, hoyg több tízezret fog fogadni, akkor állapítja meg előre, milyenek a határértékek az adott fogadóirodánál. Ismét így elkerülhet kellemetlen megôepetéseket,  ha a fogadóiroda nem fogja akarni elismerni a fogadását a határérték túllépése miatt.

Ön milyen típusú fogadó?

Az épített fogadóirodákat, vagy internetes fogadást manapság a fogadók ezrei használják. De valaha elgondolkodott azon, hogy a fogadók melyik kategóriájába tartozik éppen Ön? A mai cikkben mutatunk néhány példát, hogy hogyan viselkednek és fogadnak a szerencsejátékosok, és ez szerint könnyen meg lehet határozni melyik kategóriába tartozik.

A  szakemberek

Elsőként egy olyan csoportotmutatok be, amelybe leginkább mindenki akarna tartozni, de sajnos nem mindenkinek vannak meg az alapfeltételei, hogy ide bejussonak. A profeszionális szerencsejátékosok főként egy, vagy legfeljebb két versenyre öszpontosítonak, amelyekben teljes áttekintése van minden újdonságról. Ezzel az információs fölénnyel, sokszor a bukmékereken túl, a tippeket nagyon óvatosan választják ki, és többnyire jövedelmeznek. Ehez a csoporthoz nem könnyű tartozni, és ahogyan már ezt sokszor meg volt írva, ha valaki profeszionális fogadó akar lenni, határozottan egy full-time munkáról van szó., tehát egy teljes munkaidő állásról, gykorlatilag azonos időigénnyel, mint a klasszikus munkánál. Emellett a profeszionális szerencsejátékos nem fogad  az érzelmek hatása alatt, a téteket úgy veszi, mint befektetést, nem pedig mint szórakozást. Hajlandóak több órát naponta tölteni az információk keresésével, majd ezek alapján fogadni. Továbbá mivel csak egy, vagy két bajnokságra specializálódtak, nagyon türelmesnek kell nekik lenni,  mivel a párbajokat a versenyeken, amelyeket figyelnek, nem játszák minden nap, de csak töbnyire a hétvégeken.

Statisztikusok

Ez a fajta fogadó is nagyon érdekes és gyakran maguk a fogadók azt gondolják, hogy az első csoportba tartoznak. Azonban az elemzésük középpontjában csak a számszerű statisztikákra öszpontosulnak, és figyelmen kívül hagyják az emberi tényezőt, amely sokszor döntő lehet. Ebben a csoportban is található természetesen jövedelmező fogadó, de nem olyan mennyiségben, mint a profeszionális fogadóknál. Nem ritkán fordul elő ebben a csoportban a fogadás a részeredményekre, mint az első félidő, harmad, vagy szet  győztesére, mert támogatást ezekhez a fogadásokhoz a statisztikákban találják meg. Éppen ezekért a lehetőségekért lehet igénybe venni a Bet365 fogadóiroda szolgáltatásait. Ennek a csoportnak talán csak azt lehet javasolni, hogy jobban nézzenek az emberi tényezőre és a statisztikák keresésén kívül keressenek konkrét információkat magukról a játékosokról is.

Élvhajhászok

Ennek a csoportnak hosszú távon sikeres és jövedelmező fogadói minimum van. A  fogadók elsősorban olyan párbajokra fogadnak, amelyeket a tévében látnak, és ők csak látványosabbá akarják tenni a sportesemény figyelését. A fogadás előtt nem kerül sor mélyebb elemzésre és elsősorban a saját preferenciájuk szerint fogadnak (vonzalom bizonyos klubok, vagy játékosok iránt), vagy a közvélemény szerint. De nem hibáztathatjuk őket ezért. Ez a fajta fogadó általában nem is számít azzal, hogy fogadással pénzt keressen, így a gyalori veszteség nem is annyira baj, mint más fogadóknak, akik egy másik kategóriába tartoznak.

Gamblerek

Ez a csoport a legveszélyesebb fogadók. Általában fogad és túl sokat kockáztat, majdnem soha nem tartja be a fogadás aranyszabáját ( csak annyi pénzzel fogadj, amennyit elveszíthetsz). Gyakran az érzelmek hatása alatt fogadnak, ezt lehet is látni a tippjeiken. Ezeknek a fogadóknak csak két lehetősége van. Vagy öntudatra ébred, hogy amit csinálnak az rossz,  és megpróbálnak változtatni a fogadásuk stílusán, vagy egy hatalmas pénzügyi válságban végeznek, ahonnan nagyon nehéz vissza jutni.